Έλληνες μισθοφόροι στην Ουκρανία;

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ
Advertisement

Αντιγράφουμε, χωρίς κανένα σχόλιο, το σημερινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» – ο οποίος διαθέτει πολύ καλές πληροφορίες στα θέματα αυτά:

«Το «χταπόδι» της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας έχει πολλά πλοκάμια, που το κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνο για τον λαό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες που ειδικεύονται στη «φύλαξη πλοίων» από «τρομοκράτες» και πειρατές, στρατολογούν κόσμο από τη χώρα μας, για να τους στείλουν ως μισθοφόρους στρατιώτες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας.

Η «δεξαμενή» τους είναι κατά βάση απόστρατοι των Ειδικών Δυνάμεων και άλλοι πρώην στρατιωτικοί, που γνωρίζουν από ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Η προώθησή τους στην Ουκρανία γίνεται μέσω Πολωνίας, με την κάλυψη μάλιστα του Ερυθρού Σταυρού, που τους παρουσιάζει ως προσωπικό για τη μεταφορά φαρμάκων και τροφίμων.

Advertisement

Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Είναι σε γνώση της η στρατολόγηση μισθοφόρων από τη χώρα μας, και αν ναι, τι κάνει γι’ αυτήν την επικίνδυνη εξέλιξη; ‘Η μήπως η «σιγή ασυρμάτου» και η συγκάλυψη των άθλιων στρατολόγων, που όπως όλα δείχνουν έχουν στενές σχέσεις με τον ΝΑΤΟικό μηχανισμό, είναι κι αυτή μέρος των …«συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας ως μέλους του ΝΑΤΟ;».

Αναμένεται απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό!

Πηγή

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement