Τουρισμός: Πρεμιέρα αφίξεων διεθνών πτήσεων σε Ρόδο-Κέρκυρα

Advertisement

Ξεκίνησε από σήμερα η τουριστική σεζόν στο νησί της Ρόδου, με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» και ήδη έχουν ανοίξει οι πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες για την φιλοξενία των τουριστών.

Για την εξέλιξη της σεζόν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στις τάξεις των τοπικών τουριστικών παραγόντων, αλλά και εύλογες ανησυχίες λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των παρενεργειών του.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνολικά εννέα (9) πτήσεις, ενώ τους πρώτους τουρίστες υποδέχεται στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του δήμου, με μπάντα, και τοπικά προϊόντα ως δώρα.

Advertisement

Το πρώτο αεροσκάφος από το εξωτερικό τροχοδρόμησε στη Ρόδο από Γερμανία και συγκεκριμένα από τη Φρανκφούρτη, με την εταιρία «Super Transport». Ακολούθησε άφιξη από το Μπριστολ (Αγγλία) με την Easy Jet, ενώ αργότερα φθάνουν στις 16:55 η Ryanair από Μπέργκαμο (Ιταλία), στις 18:55 η Ryanair από Stansted (Λονδίνο), στις 19:15 η Ryanair από Charleroi (Βέλγιο), στις 20:15 η Ryanair από Μάντσεστερ (Αγγλία), στις 21:35 η Ryanair από East Midlands (Αγγλία), στις 22:05 η Easy Jet από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ (Αγγλία) και τέλος στις 23:00 η Ryanair από Μπολόνια (Ιταλία).

Συνολικά, αναμένονται 38 τσάρτερ τις ημέρες του Μαρτίου ενώ αρκετές είναι και οι προγραμματισμένες πτήσεις για τον Απρίλιο.

Στις αγορές οι οποίες έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον στις αφίξεις, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα θα δούμε επισκέπτες από Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, πιθανώς και Ισραήλ. Επίσης, τα περισσότερα ξενοδοχεία στο νησί, γύρω στο 80%, έχουν οριοθετήσει το άνοιγμά τους μέχρι τα τέλη Απριλίου. Από 1η Απριλίου, όμως, ανοίγει ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων και από τις επαφές που έχει μέχρι τώρα η πληρότητα είναι αρκετά ικανοποιητική για την εποχή.

Advertisement

Στην Κέρκυρα

Εγκαινιάστηκε σήμερα η φετινή τουριστική σεζόν και για το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα, με την πρώτη πτήση να φτάνει στις 11:00 το πρωί από την Αγγλία, με 100 τουρίστες. Συνολικά σήμερα θα φτάσουν στο νησί εννέα (9) πτήσεις από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Ελβετία.

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα χαιρέτησαν τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες, που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να καλωσορίσουν τους πρώτους επισκέπτες.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του τουρισμού, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στις αγορές.

Advertisement

Για την κρουαζιέρα στην Κέρκυρα, η σεζόν ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου, με την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου για φέτος.

ΑΜΠΕ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement