Πάτρα: Την Πέμπτη οι απαντήσεις για τη φαρμακευτική ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Advertisement

Θέμα ημερών θεωρείται από τους ειδικούς η λύση του μυστηρίου γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως τις τελευταίες ώρες είναι συγκλονιστικά και περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το θρίλερ σχετικά με τα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών, της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.

Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά ενώ την Πέμπτη – εκτός απροόπτου – αναμένεται το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Οι συμπτώσεις και τα ευρήματα στους θανάτους των τριών παιδιών έχουν οδηγήσει την έρευνα και σε άλλα μονοπάτια, με τις Αρχές να ψάχνουν τα πάντα γύρω από αυτή την περίεργη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

«Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας»

Εν τω μεταξύ, αποκαλυπτικός για την υπόθεση της Πάτρας είναι ο γερμανός ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας στη Γερμανία.

Οι γερμανικές Αρχές χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας, μέχρι να έχουν στα χέρια τους την ομολογία από μητέρα τους, που παραδέχθηκε ότι είχε προκαλέσει στα παιδιά της ασφυξία με πανάκι.

Advertisement

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μπαμ ο γερμανός ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ο Πέτρος Κουσουλός, υποστήριξε ότι ο τρίτος θάνατος βρέφους σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας.

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους στην ίδια οικογένεια είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» σχολίασε.

«Οι δολοφονίες βρεφών όπως συνέβη στην πόλη Βίλμαρ είναι πιθανό να οφείλονται σε ασφυξία χρησιμοποιώντας πανάκι ή άλλα μαλακά υφάσματα, που δυστυχώς συχνά δεν αφήνουν ίχνη. Η περίπτωση στην Πάτρα είναι προφανώς διαφορετική, από αυτή στη Γερμανία. Ακόμα και οι ηλικίες των παιδιών είναι πολύ διαφορετικές. Οι συνθήκες θανάτου πρέπει να ελέγχονται όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Οι αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξετάζουν ποιος έμεινε μόνος με το παιδί, πότε και για πόσο, ποιος βρήκε το παιδί, ποιος κάλεσε τον γιατρό, το έκανε αμέσως ή με καθυστέρηση, ποιος ενημέρωσε την αστυνομία. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τριών παιδιών πρέπει επίσης να συγκριθούν μεταξύ τους» συνέχισε ο Γερμανός ιατροδικαστής.

Advertisement

Έγκλημα «βλέπει» και ο Κατερινόπουλος

Ο πολύπειρος ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, έχει αναφερθεί πολλές φορές στην υπόθεση της Πάτρας ενώ με τις τελευταίες του δηλώσεις εμφανίστηκε βέβαιος ότι πρόκειται για έγκλημα, το οποίο μάλιστα έχει πάνω από έναν δράστη.

«Η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον τους δράστες και όχι τον δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ ότι δε θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού πριν φτάσουν στον Εισαγγελέα. Είναι καθαρά διαδικαστικό πλέον το θέμα » πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Advertisement

Αναφορικά με το αν πρέπει να γίνει σύγκριση του θανάτου της Τζωρτζίνας, του παιδιού που κατέληξε τελευταίο, με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Κατερινόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει.

«Οι δράστες και στους τρεις θανάτους είναι ίδιοι»

«Οι δράστες και στους τρεις θανάτους είναι ίδιοι, δεν μπορεί να είναι άλλοι. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν. Σήμερα είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» κατέληξε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement