Ρέντης: Σήμερα η απόφαση για τη χορήγηση ασύλου στον Σαϊντού Καμαρά

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αριστούχο μαθητή Σαϊντού Καμαρά ο οποίος απειλείται με απέλαση. Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Advertisement

Την πόρτα του Περιφερειακού Συμβουλίου Προσφύγων στου Ρέντη πέρασε το πρωί της Τετάρτης (30/3) ο Σαϊντού Καμαρά, καθώς επανεξετάζεται το αίτημά του για να παραμείνει στη χώρα μας.

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, καθώς θα εκδικαστεί η προσφυγή του μαθητή σε δεύτερο βαθμό.

Συγκέντρωση συμπαράστασης

Έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων, έχουν συγκεντρωθεί για να δείξουν τη στήριξή τους  στον Σαϊντού μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι. κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού».

Advertisement

Φωτό από 902.gr

Εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο νεαρό προσφυγόπουλο από τη Γουινέα, που έφτασε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 ετών, ωστόσο η αίτησή του είχε απορριφθεί πρωτόδικα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί υπό απέλαση.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Μπραχαμίου, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η Ένωση Γονέων Αγ. Δημητρίου, σωματεία και άλλοι φορείς.

Απαιτούν να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για την απόδοση ασύλου και διεκδικούν την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξή τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Επίσης ζητούν να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement