Πετρέλαιο Κίνησης: Πτώση στην τιμή από σήμερα σε αστικά κέντρα – Τί λέει ο Θ. Κιουρτζής

Advertisement

Περισσότερα από 0.15 λεπτά ανά λίτρο θα πέσει από σήμερα το πετρέλαιο κίνησης σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμης Κιουρτζής.

Νέες τιμές θα τοποθετηθούν στους πίνακες των βενζινάδικων στα μεγάλα αστικά κέντρα και έπειτα σε επαρχία και νησιά για το πετρέλαιο κίνησης λόγω της επιδότησης καυσίμων που είχε ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Όμως, στα «ψηλά» παραμένει η τιμή της βενζίνης με το τοπίο να θεωρείται «θολό» από τους βενζινοπώληδες.

«Η τιμή θα πέσει αρκετά. Η επιδότηση που θα πάρουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων είναι 0.15 λεπτά ανά λίτρο και επειδή το πετρέλαιο έχει πτωτική πορεία θα δούμε την τιμή του να πέφτει ακόμη παραπάνω. Από σήμερα ή αύριο θα δούμε πτώση της τιμής στα μεγάλα αστικά κέντρα, διότι ξεκίνησαν ήδη οι ανεφοδιασμοί πετρελαίου κίνησης. Ωστόσο, στην επαρχία και τα νησιά που θ’ αργήσει παραπάνω ο ανεφοδιασμός θα υπάρξει μία χρονοκαθυστέρηση, αλλά και σε περίπτωση αύξησης της τιμής θα συμβεί το ίδιο πράγμα» τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμης Κιουρτζής.

Advertisement

Σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, οι περισσότεροι βενζινοπώληδες είχαν φροντίσει το προηγούμενο διάστημα να μην αγοράσουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου κίνησης, διότι γνώριζαν πως η τιμή θα κατέβει. Παρόλα αυτά, χρειάζεται πρώτα να τελειώσει το συγκεκριμένο απόθεμα και στη συνέχεια να προμηθευτούν με την τιμή της επιδότησης για να κατεβάσουν και αυτοί με τη σειρά τους την τιμή. «Οι περισσότεροι είχαν φροντίσει να προμηθευτούν μικρές ποσότητες πετρελαίου για 2-3 μέρες, επειδή γνώριζαν ότι θ’ αλλάξουν οι τιμές».

Τί γίνεται με την τιμή της βενζίνης

Σταθερή θα παραμείνει η τιμή της βενζίνης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων να συμπληρώνει στο GRTimes.gr πως το τοπίο είναι αρκετά «θολό», αλλά η αύξησή της δεν είναι δικαιολογημένη όσον αφορά τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. «Οι προσαυξήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οπότε θεωρώ ότι δεν επηρέασε τόσο πολύ την κατάσταση, διότι η Ρωσία ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρή χώρα στον πετρελαιογενή τομέα. Επίσης, από την ώρα που δεν έχει ανοίξει κάποια πλατφόρμα επιδότησης για την βενζίνη, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι στην τιμής της».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement