Κορωνοϊός – Καπραβέλος για χαλάρωση μέτρων: Ρισκάρουμε να δημιουργηθούν νέα στελέχη

Advertisement

«Είναι σαν να έχουμε παραιτηθεί από την αλυσίδα της διασποράς, η οποία μετατοπίζεται σε ενήλικες», όπως είπε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας επιπλέον ότι «ο ιός αλλάζει». Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο ίδιος, αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων, υπογράμμισε ότι «όσο ο ιός διασπείρεται, ρισκάρουμε να δημιουργηθούν νέα, ανθεκτικά στελέχη».

Όπως ακόμη ανέφερε, «το 5ο κύμα της πανδημίας δεν είναι ικανό να μας κάνει να καταρρεύσουμε, αλλά το ανησυχητικό εδώ είναι ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά καθημερινά, ενώ οι θάνατοι κινούνται σε έναν ανεπίτρεπτο αριθμό».

Το 40% των ασθενών στις ΜΕΘ πλήρως εμβολιασμένοι-Η τρίτη δόση προστατεύει πάρα πολύ
Μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι πλέον «η προστασία που παρέχουν ακολουθεί μία φθίνουσα πορεία, καθώς το 40% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις», πράγμα το οποίο δείχνει πως «η τρίτη δόση, προστατεύει ακόμη περισσότερο».

Advertisement

Ωστόσο, είπε πως, «ακούμε για την τέταρτη δόση του εμβολίου, ενώ οι ΗΠΑ τη συστήνουν από τώρα στους άνω των 50, καθώς η πανδημία συνεχίζει το έργο της», τονίζοντας ωστόσο το γεγονός ότι «αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια θα μιλούσαμε για 50 εκατομμύρια και πλέον νεκρούς παγκοσμίως και όχι για 6 και πλέον εκατ. ανθρώπους που, δυστυχώς, έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement