Ρεύμα με δελτίο και παιχνίδια στη χονδρική αγορά ηλεκτρισμού: Τι κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Advertisement

Για «παιχνίδι» με τις χονδρικές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα μίλησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, αναφέροντας ότι για την ώρα το φυσικό αέριο έρχεται κανονικότατα και δεν υπάρχει έλλειψη

Ωστόσο έριξε τη βόμβα, όταν είπε ότι το επόμενο διάστημα όταν αυξηθεί η ζήτηση είναι βέβαιο ότι θα έχουμε διακοπές και ρεύμα «περίπου με το δελτίο», αν οι εταιρίες δεν δεχθούν τους όρους προμήθειας αερίου με μετατροπή σε ρούβλια.

Είπε μάλιστα ότι «οι διακοπές δεν θα είναι μόνο στις βιομηχανίες κι ότι ακόμα τώρα συγκεντρώνονται αποθέματα λιγνίτη στις αυλές» (των λιγνιτικών μονάδων) κι έχει ήδη συγκεντρωθεί «απόθεμα ενός μήνα».

Advertisement

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είπε ότι «δεν είναι επαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης», μιλώντας στο κανάλι Open. Κατήγγειλε «παιχνίδι» στη «χονδρική αγορά» ηλεκτρισμού, «όπου θησαυρίζουν» και μίλησε ξανά για «κερδοσκοπία».

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση «κρατά χαμηλά τη λιγνιτική παραγωγή», κάνοντας λόγο για «εμμονή της κυβέρνησης». Όπως είπε «κρατάμε τώρα χαμηλά την παραγωγή από λιγνίτη γιατί δεν έχουμε δυνατότητες να εξορύξουμε αρκετές ποσότητες λιγνίτη».

Με την «απολιγνιτοποίηση κλείσαμε μονάδες και υπογράψαμε συμβόλαια για το διοξείδιο του άνθρακα» (αυτό σημαίνει αυξημένο κόστος χρήσης λιγνίτη γιατί στις τιμές παραγωγής προστίθεται το κόστος της ρύπανσης, με χρηματιστηριακές, επίσης, τιμές ρύπων) «και το προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε». Όλο τον Μάρτη «κρατούμε την παραγωγή αυτή χαμηλά», είπε.

Advertisement

Πρόσθεσε, ότι «τα μηχανήματα είναι εκεί, τα εργοστάσια υπάρχουν, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε το προηγούμενο τονάζ στην εξόρυξη λιγνίτη».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement