Επίσημο: «Κλειδώνει» και τέταρτη δόση για όλους

Εμβολιαστικό Κέντρο. Φωτ. Eurokinissi
Advertisement

Ο δισταγμός για την ολική άρση των μέτρων, αλλά και το «πράσινο φως» για την τέταρτη δόση και στον γενικό πληθυσμό, στέλνουν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα απόλυτη χαλάρωση απέναντι στην πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση θα χορηγηθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για τους άνω των 80 ετών.

Σε χθεσινές της δηλώσεις, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε όλες τις απαντήσεις για τα εμβόλια, τη στρατηγική απέναντι στην πανδημία, το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Advertisement

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου θα χορηγηθεί σε όλους από το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, είπε:

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους. Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά, θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση».

Τα μέτρα το Πάσχα 2022

Το πλάνο που είχε διαρρεύσει για την άρση όλων των μέτρων μετά την Πρωτομαγιά δεν είναι ακόμα βέβαιο. Όπως ανέφερε η κ. Γκάγκα, «το συζητάμε αλλά και πάλι σας λέω ότι είναι θέμα επιδημιολογικής επιτήρησης και δεδομένων, και βαδίζουμε με βάση το τι βλέπουμε».

Για τον εορτασμό του Πάσχα έκανε σύσταση για μάσκα όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Ανέφερε:

Advertisement

«Η σύσταση εξακολουθεί να είναι ισχυρή όταν είμαστε έξω σε συγχρωτισμό να έχουμε μάσκα, υποχρεωτική δεν είναι. Άρα όταν κάνουμε την πορεία του Επιταφίου όλοι μαζί είναι καλό να φοράμε τη μάσκα, όπως και στην Ανάσταση αν μαζευτούμε πολύς κόσμος είναι καλό να φοράμε τη μάσκα. Ελπίζουμε και ο Επιτάφιος φέτος και η Ανάσταση να γίνουν κανονικά.»

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement