Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναμένεται το αίτημα αποφυλάκισής της – Καταθέτει σήμερα ο διευθυντής του Νοσοκομείου Πατρών

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Οι καταγγελίες για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου πλέον έρχονται στη δημοσιότητα σε καθημερινή βάση. Όσα αναφέρουν κοντινά πρόσωπα, γνωστοί και φίλοι της ίδιας αλλά και του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, είναι σοκαριστικά και «γεννούν» όλο και περισσότερα ερωτήματα, με την 33χρονη να βρίσκεται στη φυλακή -κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών συνεχίζουν να «τρέχουν», με τον Μάνο Δασκαλάκη να «ανοίγει» χθες τον «κύκλο» των καταθέσεων για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σήμερα, αναμένεται να καταθέσει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης.

Πρόκειται για το πρόσωπο που πρώτο κατέφυγε στις Αρχές μετά τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Advertisement

Ο γιατρός είχε κληθεί να καταθέσει και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και είχε δώσει όσα στοιχεία είχε στα χέρια του Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και τα βίντεο από τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας.

«Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από τη μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης.

Advertisement

Τι κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον εντατικολόγο

Στον ρόλο του κ. Ηλιάδη αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της, επισημαίνοντας ότι «η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες».

Ο εντατικολόγος ήταν και εκείνος που πρότεινε την τοποθέτηση του απινιδωτήβηματοδότη στην 9χρονη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε στις δικαστικές αρχές: «μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή – βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός κ. Παπαγιάννης του Ωνασείου. Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια».

Σήμερα κατατίθεται το αίτημα αποφυλάκισης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης.

Advertisement

Ειδικότερα, όπως είπε ο δικηγόρος της στην τηλεόραση του OPEN, το αίτημα αποφυλάκισης θα κατατεθεί σήμερα, Παρασκευή. Ο κ. Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται πικρία προς τον πατέρα των παιδιών και εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη.

«Αυτά γίνονται για το φαίνεσθαι» φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη 6/4, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της.

Τέλος, ο δικηγόρος τόνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε αρκετές φορές με τον Μάνο Δασκαλάκη την πρώτη ημέρα της μεταγωγής της στην Αθήνα και της προκράτησής της, προκειμένου να οργανωθεί επίσκεψη του. Ωστόσο, από την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 31/3) κάθε επικοινωνία διεκόπη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement