Πάτρα: Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης οι ακριβείς συνθήκες θανάτου Μαλένας και Ίριδας

Advertisement

Σε μία προσπάθεια να αποσαφηνιστεί αν οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, των μικρότερων δηλαδή αδελφών της 9χρονης Τζωρτζίνας, προήλθαν από φυσικά αίτια ή ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχωρά σε μία σειρά ενεργειών. Την ίδια ώρα, η 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από πρόσωπα που είχαν εικόνα για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Οι εισαγγελικές αρχές που έχουν ξεκινήσει να ερευνούν εκ νέου τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή τα δύο μωρά της οικογένειας Δασκαλάκη, παρήγγειλαν τη σύνταξη ενός νέου πορίσματος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, το οποίο με βασικές πηγές τους ιατρικούς φακέλους και τις εκθέσεις που έχουν συνταχθεί για την Ίριδα και τη Μαλαίνα, θα καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα γύρω από τους λόγους των δύο θανάτων και μάλιστα με διαφορά μόλις 20 μηνών. Επί της ουσίας, οι εισαγγελείς που διεξάγουν την προκαταρκτική εξέταση δεν θα αρκεστούν στις δύο εκθέσεις που έχουν ήδη συνταχθεί από τα αρμόδια όργανα και «είδαν» φυσικά αίτια, αλλά επιδιώκουν μία πιο αναλυτική και εμπεριστατωμένη ανάλυση των υπαρχόντων ευρημάτων.

Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι να εντοπίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή τα δύο κοριτσάκια με διαφορά περίπου 20 μηνών και για αυτό θα διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η 3,5 ετών Μαλένα, ο θάνατος της οποίας είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια. Αναφορικά με το θάνατο της 6 μηνών Ίριδας αναμένεται να αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε μόνο για να διαπιστωθεί ο θάνατός της.

Advertisement

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για τη Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα, η 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων στα οποία είχε νοσηλευθεί το παιδί πριν καταλήξει.

Το «χορό» των καταθέσεων είχε ανοίξει την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της εντατικής του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου του Ρίο, Ανδρ. Ηλιάδης, ο οποίος παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες στο ανακριτικό γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε υποψιαστεί το ενδεχόμενο η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν και μάλιστα είχε επικοινωνήσει σχετικά με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν ήταν παρόντες σε όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, τα οποία τους είχε περιγράψει ή κατηγορούμενη μητέρα της, προσθέτοντας ότι υπό την προστασία των γιατρών δεν παρουσίασε τίποτα. Τέλος, ο μάρτυρας κατέθεσε -κατά τις ίδιες πηγές- ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε εξ αποστάσεως την πορεία του παιδιού της, σαν ένας θεατής, και όχι σαν μία μητέρα που βλέπει το παιδί της αντιμέτωπο με μια άγνωστη ασθένεια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement