Επιμένει ο Μητσοτάκης στις πιέσεις: Ούτε εκλογές την άνοιξη – Ούτε ανασχηματισμός

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Αποκρούει ο πρωθυπουργός τις πιέσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματός του για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, καθώς ανησυχούν για εκλογική ήττα αν οι κάλπες στηθούν αργότερα, ενώ αποκλείει και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης!

«Δεν πρόκειται να κάνω εκλογές το Σεπτέμβριο, οι κάλπες θα στηθούν την προσεχή άνοιξη», αναφέρει με κατηγορηματικό τρόπο στους συνομιλητές του. Εκφράζει, μάλιστα, την αισιοδοξία του πως η κατάσταση στη χώρα μετά το καλοκαίρι θα βελτιωθεί, παρότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να μην τελειώσει σύντομα.

«Το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι καλύτερα, οι δυσκολίες θα είναι πολύ μικρότερες ή και θα εκλείψουν», εκτιμά χαρακτηριστικά. Η αισιοδοξία του πρωθυπουργού δείχνει να εδράζεται στην πίστη του για μια καλή τουριστική χρονιά (παρότι λόγω της κρίσης τα έσοδα αναμένονται μικρότερα από το 2019, ακόμα και αν ο αριθμός των τουριστών αυξηθεί), αλλά και στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είτε υπάρξουν πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την κατεύθυνση αυτή, είτε όχι.

Advertisement

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, αποκλείει και τον ανασχηματισμό. «Οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσουν», φέρεται να ισχυρίζεται στους συνομιλητές του. Σύμφωνα, πάντως, με κυβερνητικές πηγές, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως δεν θα κάνει ανασχηματισμό, δεν αποκλείει την πραγματοποίηση «χειρουργικών κινήσεων» στο υπάρχον σχήμα- η εφημερίδα τα «Νέα» έγραψε ονομαστικά το περασμένο Σάββατο για δυο υπουργούς, στους οποίους ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να δείξει «κόκκινη κάρτα».

Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και επιμένουν πως τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για το κόμμα τους αν δεν στηθούν κάλπες το αργότερο το φθινόπωρο! Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, αναρωτιούνται αν ο πρωθυπουργός διατηρεί το πολιτικό του ένστικτο και δύναται να λάβει αποφάσεις σε κρίσιμα στρατηγικά θέματα ή διστάζει να το πράξει! Ούτως ή άλλως, ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο στις εκτιμήσεις του!

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement