Ρούλα Πισπιρίγκου: «Βόμβα» από Λέων – «Κάποιοι ιατροδικαστές προσπαθούν να αλλοιώσουν την εικόνα»

Advertisement

Τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και των τριών κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα σχολίασε το πρωί της Πέμπτης (14/4) ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για κάποιους συναδέλφους του.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λέων σημείωσε αρχικά πως οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δε θα επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Advertisement

Επίσης, ο κ. Λέων ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι και να αφήσουν τους συναδέλφους τους να χειριστούν την υπόθεση.

«Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε:

«Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι».

Advertisement

Παράλληλα, ο κ. Λέων τόνισε ότι θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τις συνεντεύξεις που έχει δώσει η οικογένεια, καθώς από εκεί προκύπτουν πολλά κρίσιμα στοιχεία.

«Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;», σημείωσε ο κ. Λέων.

Στο μικροσκόπιο η σχέση Ρούλας Πισπιρίγκου – Μάνου Δασκαλάκη

Στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει και η σχέση του ζεύγους Δασκαλάκη.

Advertisement

«Τα παιδιά δεν ήταν ποτέ πρωταγωνιστές, ούτε όταν ήταν στη ζωή», σημειώνει η Άννα Ντόκου, ψυχολόγος.

«Για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, πρωταγωνιστής είναι μόνο ο σύζυγός της, τα παιδιά δεν είναι πρωταγωνιστές. Προτεραιότητά της δείχνει ότι είναι ο άντρας της, ο έλεγχός του, ο τρόπος που θα τον επηρεάζει», είπε.

Σύμφωνα με την κ. Ντόκου, η ταμπέλα του Μάνου προς τη Ρούλα ως η τέλεια μητέρα, μπήκε «για να απενοχοποιήσει την απουσία του ως πατέρας».

Advertisement

«Η απορία όλων μας είναι η στάση η οποία κρατά ο Μάνος Δασκαλάκης», είπε από τη μεριά της η Κατερίνα Μαυροειδή, ποινικολόγος. «Προσπαθεί να υιοθετήσει μια στάση για να αποποιηθεί την οποιαδήποτε ευθύνη», συμπλήρωσε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement