Τζανακόπουλος: Σταθμός στην προσπάθεια για την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για ένα Συνέδριο – σταθμό, το οποίο θα δρομολογήσει την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ανάδειξη μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με αφορμή τη σημερινή έναρξη των εργασιών στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου.

«Το Συνέδριό μας αποτελεί ένα σταθμό στην προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να φέρει την πολιτική αλλαγή, να δημιουργήσει ένα πλατύ, δημοκρατικό, προοδευτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, να δώσει εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην καταστροφική διακυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «το Συνέδριο εγγράφεται και σε μια προσπάθεια να μη βλέπουμε μόνο την επόμενη μέρα αλλά να βλέπουμε και μακροπρόθεσμα, τον ευρύτερο πολιτικό μας ορίζοντα και τις στρατηγικές μας στοχεύσεις να αλλάξουμε αυτήν την κοινωνία».

Advertisement

Αναφερθείς στην αναγκαία αναβολή του Συνεδρίου το οποίο επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020, όταν έγινε το πρώτο lockdown, σχολίασε με νόημα: «ακόμα κι αν είχε γίνει αυτό το συνέδριο, πιθανότατα τώρα θα χρειαζόμασταν ένα άλλο». «Ο κόσμος του 2020 δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον κόσμο του 2022. Δεν είναι μόνο η πανδημία που έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας, είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι η ενεργειακή κρίση, όλα αυτά που εκβάλλουν στην καθημερινότητα των πολιτών με την κρίση της ακρίβειας», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και δήλωσε: «αυτά τα αδιέξοδα κάνουν επιτακτική την ανάγκη κοινωνικών αλλαγών, κάνουν όμως επιτακτική και την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όποτε προσπαθεί να διαχειριστεί αυτές τις κρίσεις, συνήθως τις κάνει χειρότερες».

«Από την πλευρά μας, καταθέτουμε το πολιτικό μας πρόγραμμα, τις σκέψεις και τους στρατηγικούς μας στόχους και καλούμε όλους τους δημοκράτες, τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες, να συνδιαμορφώσουμε το άμεσο πρόγραμμα των πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών αλλά και τον στρατηγικό ορίζοντα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», εξήγησε και τόνισε: «διαμορφώνονται πια οι συνθήκες για ένα πραγματικά μαζικό, λαϊκό προοδευτικό και αριστερό κόμμα του 21ου αιώνα». «Έχουμε σχεδόν τριπλασιάσει τα μέλη μας από το 2019 και μετά, αλλά έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «είναι πολύ προτιμότερο για ένα κόμμα να έχει ως συστατικό του στοιχείο τις τάσεις, παρά να λειτουργεί με όρους βαρονιών όπως η ΝΔ, βαρονίες των διαφόρων πολιτικών τζακιών που διαμορφώνουν κομματικές δεσποτείες». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια εντελώς διαφορετική πολιτική καταγωγή, μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα, κουλτούρα διαλόγου και ρευμάτων ιδεών», ανέφερε ο γραμματέας του κόμματος.

Advertisement

Όσον αφορά στην ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις, επισήμανε: «εμείς λέμε ότι όσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα». «Εδώ και καιρό η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν κύκλο μη αντιστρέψιμης φθοράς, κάτι που σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο στις μετρήσεις, φαίνεται όμως και στην ίδια την κοινωνία, στις αντιδράσεις και στην καθημερινότητα των πολιτών», σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «όποτε αναγκαστεί τελικά ο κ. Μητσοτάκης να προσφύγει σε εκλογές, θα το κάνει μέσα σε ένα κλίμα ανθρωπιστικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κλίμα οικονομικής, πολιτικής, υγειονομικής αποτυχίας και καταστροφής».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει. Χθες είδαμε την σχεδόν υβριστική τοποθέτησή του για τους ανέργους, ουσιαστικά χρέωσε στους ίδιους το γεγονός πως είναι άνεργοι. Αντί να αναφερθεί στην οικονομία ή στην έλλειψη επενδύσεων, χρησιμοποίησε τη θεωρία της ατομικής ευθύνης για να εξηγήσει την ανεργία», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας λόγο για έναν πρωθυπουργό «εμμονικά νεοφιλελεύθερο». «Ακριβώς για αυτό το λόγο, θα πάει σε εκλογές μέσα σε κλίμα στρατηγικής αποτυχίας της πολιτικής του και θα υποστεί και στρατηγική ήττα», κατέληξε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement