Πολάκης: Η εικόνα που λαμβάνω από την κοινωνία είναι η πλήρης κατάρρευση της Μητσοτάκης ΑΕ

Advertisement

Κρατικοποίηση των Τραπεζών και είσοδο στη Δικαιοσύνη νέων δικαστών, προτείνει για τη «δεύτερη φορά Αριστερά», ο Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη του στο περιοδικό «πατρινόραμα», που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο, Παναγιώτη Ρηγόπουλο, ο πρ. Υπουργός και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, υποστηρίζει ευθέως, ανάμεσα στα άλλα, ότι θα πρέπει να γίνουν «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δημόσια ελεγχόμενα για την απρόσκοπτη και γενναία χρηματοδότηση της μεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, να προχωρήσει το κοινωνικό κράτος σε αναδιανομή του πλούτου, να γίνει εκδημοκρατισμός των ένστολων υπηρεσιών του κράτους και να γίνει ενίσχυση της Δικαιοσύνης με νέο αίμα και ενδυνάμωση του ρόλου και της αποτελεσματικότητάς της, ειδικά σε μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος».

Για να προσθέσει: «Αυτό είναι το «αλλιώς» που περιγράφω εγώ. Και βέβαια αν αυτό εκλαμβάνεται ως «απειλή» από το σύστημα διαφθοράς και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, δεν ισχύει το ίδιο για το λαό και την κοινωνική πλειοψηφία που το περιμένει και το διεκδικεί.»

Advertisement

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ»

Δεν παραλείπει όμως να ασκήσει και κριτική στο κόμμα του: «Πολλά πράγματα που είχε διακηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας φορά που ανέλαβε να κυβερνήσει, δεν έγιναν ή δεν υλοποιήθηκαν επαρκώς» παραδέχεται, ενώ προειδοποιεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την εκλογική του βάση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και μετά και να πείσει ότι διαθέτει ένα εναλλακτικό σχέδιο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης το οποίο μπορεί να μας βγάλει από την μιζέρια που βιώνουμε»

Όσο για το επικείμενο Συνέδριο του κόμματος του, σημειώνει:

«Πρέπει να προκύψει και να εγκριθεί συνεδριακά ένα πολύ συγκεκριμένο και δεσμευτικό πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, που θα περιλαμβάνει σαφείς και κατανοητές από τον κόσμο απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.»

«ΠΑΡΤΥ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε.»

Καταγγέλλει ότι με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προβεί σε ένα πάρτι απευθείας αναθέσεων και ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος «είναι επιλογή διαφθοράς και καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου υπέρ των λίγων και εκλεκτών συνομιλητών της κυβέρνησης ΝΔ και προσωπικά του πρωθυπουργού»!

Advertisement

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης σημειώνει:

«Η εικόνα που εγώ λαμβάνω από την κοινωνία είναι η πλήρης κατάρρευση της Μητσοτάκης ΑΕ. Ο κόσμος είναι πραγματικά εξαγριωμένος τους τελευταίους μήνες, καθώς η Κυβέρνηση αποτυγχάνει διαδοχικά σε όλα τα μέτωπα: πανδημία, καλοκαιρινές φωτιές, αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αναχαίτηση του πληθωριστικού κύματος και της ακρίβειας, αναδιαμόρφωση ενεργειακού χάρτη της χώρας κλπ.

Η άποψη μου είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει περάσει το σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή…»

«Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ»

Όσο για το ΚΙΝΑΛ, σημειώνει ότι «ο μήνας του μέλιτος» τελειώνει και σύντομα το ΚΙΝΑΛ και όχι ο κ. Ανδρουλάκης προσωπικά, θα πρέπει να διαλέξει πλευρά. Ελπίζω και εύχομαι να κάνει τη σωστή επιλογή.»

Advertisement

Για να συμπληρώσει:

«Νομίζω, ότι ο κ. Ανδρουλάκης προσπαθεί εδώ και μήνες να τετραγωνίσει τον κύκλο. Προφανώς δεν θα τα καταφέρει. Το ΚΙΝΑΛ, έχει υιοθετήσει μια άκριτη ρητορική ίσων αποστάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να κερδίσει ψήφους από ένα ευρύτερο κοινό.

Κατά την άποψη μου, θα εκπλαγεί όταν θα συνειδητοποιήσει ότι τέτοιου είδους «πολιτικάντικες» πρακτικές, σε βάθος χρόνου έχουν ολέθρια αποτελέσματα.

«ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ»

Τέλος, ο κ. Πολάκης μιλώντας πάντα στο περιοδικό «πατρινόραμα», κάνει λόγο για λυσσαλέα επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα του από τα ΜΜΕ και εξηγεί: «Και βέβαια όταν επιχειρούν κάτι τέτοιο, αυτό που βολεύει είναι να το παρουσιάζουν ως «βεντέτα» Πολάκη με τα ΜΜΕ και πάντως ότι προκαλείται από πλευρές του χαρακτήρα μου.

Advertisement

Αυτά όλα όμως έχουν πάντα «κοντά ποδάρια» όπως λέει ο λαός. Όσο περνάει ο καιρός παλιώνει και κακοσυνεύει αυτό το αφήγημα. Όσο δικαιώνομαι έμπρακτα σε ό,τι λέω κατά καιρούς, για τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τη στάση της Δικαιοσύνης, την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, την ακρίβεια κλπ., τόσο γίνεται και πιο ευρύτερα κατανοητός από τον κόσμο αυτός ο πόλεμος και η στοχοποίηση που δέχομαι:

Παράλληλα όμως προειδοποιεί τα ΜΜΕ: «Αν περιμένουν από μένα «χατίρια», συνδιαλλαγή, κουκουλώματα και εκπτώσεις… παίξανε και χάσανε!»

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement