Τρέχουν και δεν φτάνουν με το επίδομα βενζίνης: Πότε ανοίγει τελικά το gov.gr

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Τρέχουν και δεν φτάνουν με την πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης. Όταν ανακοίνωσαν το μέτρο για πρώτη φορά έκαναν λόγο για τις πρώτες μέρες του Απριλίου. Στη συνέχεια μιλούσαν για την προηγούμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη.

Πλέον λένε ότι ο στόχος είναι να ανοίξει η πλατφόρμα μεθαύριο Μεγάλη Πέμπτη, αλλά «κρατούν πισινή», καλώντας τους καταναλωτές να ταξιδέψουν στην επαρχία υποσχόμενοι, ότι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα είναι έτοιμη το αργότερο την Τρίτη του Πάσχα αν δεν καταστεί εφικτό τεχνικά, να γίνει νωρίτερα.

Πρόσθετα προβλήματα έχει προκαλέσει η ιδέα των επιπλέον 5 ευρώ, με τη χρήση ψηφιακής κάρτας. Το σύστημα δεν είναι έτοιμο ακόμα. Η λύση που εξετάζεται με το φόβο ότι η έξοδος του Πάσχα θα χαθεί, είναι να δοθούν οι επιδοτήσεις μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη μόνο σε όσους προτίθενται να την λάβουν μέσω τραπεζικού λογαριασμού και την άλλη εβδομάδα να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι.

Advertisement

Προβάλλεται μάλιστα η δυνατότητα που δίνει η λύση αυτή, καθώς χάνονται τα επιπλέον 5 ευρώ, αλλά οι καταναλωτές μπορούν, λέει, έτσι, να αξιοποιήσουν το επίδομα με όποιο τρόπο θέλουν.

Πώς κάνετε αίτηση για επίδομα βενζίνης

Η αίτηση γίνεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Ο δικαιούχος, με τους προσωπικούς κωδικούς του -διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Advertisement

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής διαλειτουργεί με τα απαραίτητα μητρώα, και ιδίως, με το Φορολογικό Μητρώο και το Μητρώο Αυτοκινήτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος και μοτοσικλέτας, ασφάλισης και πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει αίτηση, είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, είτε για την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης του δικαιούχου και εφόσον πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις, διαβιβάζονται στο πιστωτικό ίδρυμα τα στοιχεία του δικαιούχου και, ιδίως, το όνομα, το επώνυμο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, τα οποία είναι απαραίτητα για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, καθώς και ο αριθμός του τραπεζικού του λογαριασμού.

Advertisement

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως το τέλος Ιουλίου μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει. Εναπομείναν υπόλοιπο αυτού επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement