Επεισόδια ΑΠΘ: Στο Αυτόφωρο ο ένας συλληφθείς, ελεύθερος λόγω covid ο δεύτερος (φωτ. & βίντεο)

Advertisement

Προηγουμένως εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά υπαλλήλου και για εξύβριση.

Ο δεύτερος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα καθώς διαπιστώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του αναμένεται να υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τότε θα του απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Advertisement

Τα επεισόδια ξέσπασαν, χθες το απόγευμα, κατά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το πανεπιστήμιο. Νεαροί που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, κινήθηκαν προς το μέρος των ΜΑΤ που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Οι διαδηλωτές να βγήκαν από το campus και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στο δρόμο.

Advertisement

Εικόνες από τα επεισόδια στο ΑΠΘ την Μ. Τρίτη (19/4)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

Advertisement

Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων ζητούν την αθώωση των συλληφθέντων, να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους και να μείνει εκτός πανεπιστημίων η Αστυνομία.

Έξω από τα δικαστήρια και στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement