Johnny Depp για τη μητέρα του: «Η λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση ήταν χειρότερη από το ξύλο»

Advertisement

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η δικαστική διαμάχη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ για δεύτερη εβδομάδα. Ο διάσημος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ δήλωσε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του -σε μια ακροαματική διαδικασία για συκοφαντική δυσφήμηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της πρώην συζύγου του- ότι εκείνη ήταν που έγινε βίαιη όταν η σχέση τους κατέρρεε, εκτοξεύοντας ύβρεις, οι οποίες ενίοτε κλιμακώνονταν σε ένα χαστούκι ή μια σπρωξιά.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είπε ότι η συμπεριφορά της Χερντ άλλαξε και περιλάμβανε πλέον «ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς» και «εκφοβισμό». «Φαινόταν ως καθαρό μίσος για εμένα» σημείωσε. «Εάν καθόμουν να λογομαχήσω, στο τέλος, ήμουν σίγουρος ότι όλο αυτό θα κλιμακωνόταν σε βία και συχνά έτσι συνέβαινε».

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη βία, ο Τζόνι Ντεπ υποστήριξε ότι η Άμπερ Χερντ του «επιτίθετο». «Θα μπορούσε να ξεκινήσει μ’ ένα χαστούκι. Θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια σπρωξιά. Θα μπορούσε να ξεκινήσει με το να πετάξει ένα τηλεκοντρόλ στο κεφάλι μου. Θα μπορούσε να ρίξει ένα ποτήρι κρασί στο πρόσωπό μου» συνέχισε ο ίδιος. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εκείνος απομακρυνόταν από την όλη κατάσταση, ορισμένες φορές κλειδωνόταν στο μπάνιο κι ότι ποτέ δεν χτύπησε τη Χερντ.

Advertisement

Η κακοποίηση από τη μητέρα του

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Τζόνι Ντεπ αναφέρθηκε και στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε με τη βίαιη μητέρα του, Μπέτι Σου Πάλμερ, προχωρώντας σε σοκαριστικές αποκαλύψεις. «Η λεκτική και η ψυχολογική κακοποίηση, ήταν σχεδόν χειρότερη από το ξύλο. Το ξύλο ήταν απλά σωματικός πόνος. Τον σωματικό πόνο μαθαίνεις να τον αντιμετωπίζεις. Μαθαίνεις να τον δέχεσαι» είπε αρχικά και στη συνέχεια περιέγραψε περιστατικά, όπου του πετούσε στο κεφάλι τασάκια, παπούτσια κι ένα τηλέφωνο, αναφέροντας ότι «είχε την ικανότητα να είναι όσο σκληρός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος».

Επίσης, μίλησε και για τον πατέρα του, χαρακτηρίζοντάς τον ευγενικό, ήρεμο και ντροπαλό άνθρωπο. «Όταν η μητέρα μου θα ξέσπαγε προς τον πατέρα μου και φυσικά μπροστά στα παιδιά, δεν την ένοιαζε κι εκείνος παράμενε πολύ στωικός και ενώ εκείνη του έλεγε απαίσια πράγματα εκείνος απλά την κοιτούσε ενώ μοίραζε τον πόνο και εκείνος το κατάπινε» είπε.

Και συνέχισε: «Υπήρχαν κάποιες στιγμές που η κατάσταση ξέφευγε και μπορούσα να δω τα μάτια του να βουρκώνουν, ενώ την κοιτούσε και δεν έλεγε τίποτα. Η πιο έντονη αντίδρασή του θα ήταν να ρίξει μπουνιά στον τοίχο. Μια φορά τον είδα να χτυπάει τον τοίχο και να σπάει το χέρι του επειδή ήταν τοίχος από μπετόν, αλλά ποτέ δεν την άγγιξε, ποτέ δεν ήρθε σε αντιπαράθεση. Παρέμεινε ένας κύριος».

Advertisement

Κρίστι Ντεμπρόφσκι: «Τρέχαμε και κρυβόμασταν»

Η κατάθεση του πρωταγωνιστή από την ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής» έρχεται μια εβδομάδα μετά την κατάθεση της μεγάλης του αδελφής, Κρίστι Ντεμπρόφσκι, που επίσης είχε μιλήσει για τα βίαια παιδικά χρόνια που είχε βιώσει με τον διάσημο αδελφό της. Οι δηλώσεις της ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές.

Υπογράμμισε πως ο αδελφός της δεν θα μπορούσε να είναι βίαιος, καθώς έχει ορκιστεί να μην επαναλάβει ποτέ την βίαιη συμπεριφορά της μητέρας τους. Όπως είπε η Μπέτι Σου Πάλμερ κακοποιούσε τα παιδιά της σωματικά, κάτι που τους έκανε να θέλουν να μη βιώσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο: «Τρέχαμε και κρυβόμασταν» είπε η 61χρονη για τις στιγμές που η μητέρα τους χτυπούσε τον πατέρα τους. Όσο μιλούσε η Ντεμπρόφσκ, ο Τζόνι Ντεπ κοιτούσε συνεχώς κάτω, εμφανώς συγκινημένος σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Πολύ νωρίς σαν μικρό παιδί, τίποτα απ’ όσα συνέβαιναν σπίτι μας δεν το ένιωθα καλό. Όσο μεγάλωνα, τόσο εγώ όσο και ο Τζόνι στην πραγματικότητα, αποφασίσαμε πως όταν θα φεύγαμε και θα είχαμε τα δικά μας σπίτια, δεν θα επαναλαμβάναμε ποτέ τίποτα παρόμοιο με όσα βιώσαμε στην παιδική μας ηλικία. Θα το κάναμε διαφορετικά» υπογράμμισε. Η Μπέτι Σου Πάλμερ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement