Κορωνοϊός: Τι αλλάζει μετά το Πάσχα στα σχολεία – Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος

Advertisement

Μετά τις ανακοινώσεις την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου, και όπως επεσήμανε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, μετά το Πάσχα δεν θα υπάρχει πια έλεγχος με self test, στα σχολεία παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κορωνοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων.

«Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος μόνο στα παιδιά με συμπτώματα. Τα μέτρα προστασίας στο σχολικό περιβάλλον, συνεχίζουν να ισχύουν. Ο καλός καιρός βοηθάει, ώστε όταν επιστρέψουν τα παιδιά, να είναι δυνατόν τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά», προσέθεσε η καθηγήτρια.

«Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid. Θα γίνεται χρήση δύο τεστ την πρώτη και τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κροούσματος σε όλα τα παιδιά», ξεκαθάρισε, καλώντας τους γονείς, να παραμείνουν συνειδητοποιημένοι και να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα, καθώς έχουμε κι άλλες λοιμώξεις τις τελευταίες εβδομάδες, αφού μετά από δύο χρόνια με μείωση των δραστηριοτήτων, τα μέτρα έχουν αρχίσει και χαλαρώνουν.

Advertisement

Μάλιστα, η κυρία Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση, στις περιπτώσεις συμπτωμάτων ίωσης, τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και να οι γονείς να προχωρούν σε έλεγχο για Covid ανάλογα με τα συμπτώματα και τις πιθανές επαφές με άλλα κρούσματα.

«Έλεγχος για Covid θα διενεργείται όποτε κρίνεται απαραίτητο από το θεράποντα, ανάλογα με τα συμπτώματα, αλλά και από τις πιθανές επαφές που έχει το παιδί με άλλα κρούσματα Covid. Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού» τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement