Ποδηλασία: Αρχίζει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας

Advertisement

Μια μεγάλη ποδηλατική γιορτή θα φιλοξενήσεις στις 27 και τις 28 Απριλίου το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης». Στο πλαίσιο του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» θα διεξαχθεί το «ΔΕΗ Bike Festival hosted by ΟΑΚΑ», στο οποίο ποδηλάτες και φίλοι του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να πάρουν μέρος σε μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις με κεντρικό άξονα το ποδήλατο.

Στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, στις 28 Απριλίου, θα διεξαχθεί (11:15) η εκκίνηση του 2ου ΕΤΑΠ του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας». Όσοι βρεθούν εκείνη την ημέρα στο Ολυμπιακό Συγκρότημα (ώρα προσέλευσης 10:00), θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να χειροκροτήσουν κορυφαίους ξένους και Έλληνες ποδηλάτες, οι οποίοι θα πάρουν εκκίνηση για τη διαδρομή από το ΟΑΚΑ μέχρι την Ιτέα.

Λευτέρης Αυγενάκης: «Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο άθλησης»

«Στις 28 Απριλίου δίνουμε ραντεβού στον Τοίχο των Εθνών. Θα παρακολουθήσουμε το ζέσταμα των 21 ομάδων του Γύρου και την εκκίνησή τους. Τόσο στις 27, όσο και στις 28 Απριλίου, στο ΟΑΚΑ θα υπάρχει μια ποδηλατογιορτή με πολλές εκδηλώσεις ώστε να βάλουμε το ποδήλατο στις καρδιές μας και στη ζωή μας. Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο άθλησης, αποτελεί και μέσο μετακίνησης, βιώσιμης κινητικότητας και υγείας, που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη εποχή μας», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Advertisement

Στις 27 και στις 28 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι φίλοι των δύο τροχών θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν με τα ποδήλατά τους και να πάρουν μέρος σε δράσεις που στοχεύουν να αναδείξουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης αλλά και ψυχαγωγίας.

«Είμαστε χαρούμενοι που το Ολυμπιακό Συγκρότημα συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας» με τη φιλοξενία του «ΔΕΗ Bike Festival hosted by ΟΑΚΑ». Αγαπάμε το ποδήλατο γιατί αποτελεί ένα μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον. Το ΟΑΚΑ για δύο ημέρες θα αποτελέσει το «σπίτι της ποδηλασίας» και καλούμε όλους όσοι αγαπάνε το άθλημα να έρθουν και να πάρουν μέρος σε αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις», υπογράμμισε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Διάφορες ποδηλατικές δράσεις στο ΟΑΚΑ

Και τις δύο ημέρες, από τις 09:00 έως τις 21:00, στο Ολυμπιακό Συγκρότημα θα υπάρχουν δράσεις με ποδήλατα βουνού, επιδαπέδιες δραστηριότητες, baby race, αγώνες ταχύτητας, εκπαιδευτικές δράσεις, σεμινάρια για την οδηγική ασφάλεια, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στη μνήμη της αδικοχαμένης μαραθωνοδρόμου και ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου, ενώ θα υπάρχουν και φορείς και προγράμματα πρόληψης, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και το «Safe in Sports», για πιστοποιήσεις Πρώτων Βοηθειών στον Αθλητισμό.

Advertisement

«Το ανανεωμένο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών εξελίσσεται σε έναν ποδηλατικό προορισμό για αθλητικές και αγωνιστικές δράσεις αλλά και για την ψυχαγωγία των κατοίκων της Αττικής. Περιμένουμε τους φίλους των δύο τροχών με τα ποδήλατα και τα κράνη τους να έρθουν και να πάρουν μέρος σε αυτή την ποδηλατογιορτή», τόνισε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Αλέξανδρος Κανδύλης.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν ενώ έχουν προβλεφθεί και χώροι για δωρεάν πάρκινγκ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement