Το αλεύρι και οι επτά άγνωστες χρήσεις του

Advertisement

Το αλεύρι το χρησιμοποιείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε νόστιμα ψωμιά, επιδόρπια, πίτες και άλλα φαγητά.Γνωρίζατε, όμως, ότι υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι όχι όμως στην κουζίνα;

Παρακάτω θα μάθετε λιγότερο γνωστές χρήσεις του αλευριού, εξαιρετικά πρακτικές.

Διώχνει τα μυρμήγκια

Εάν εντοπίσετε μυρμήγκια γύρω από το σπίτι, πασπαλίστε με αλεύρι την περιοχή για να τα κρατήσετε μακριά. Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η γεύση ή η αίσθηση της σκόνης του αλευριού, οπότε θα προσπαθήσουν να την αποφύγουν αν μπορούν.

Advertisement

Καθαρίζει τις κάρτες παιχνιδιών

Μπορείτε να φρεσκάρετε την τράπουλα ή τις κάρτες επιτραπέζιων παιχνιδιών χρησιμοποιώντας αλεύρι . Βάλτε τις κάρτες μαζί με το αλεύρι σε μια κλειστή πλαστική σακούλα και ανακινήστε καλά και αρκετές φορές. Πριν τις χρησιμοποιήσετε, τινάξτε τις για να αφαιρεθεί το αλεύρι.

Καταπραΰνει τα σπυράκια

Φτιάξτε μια πάστα από μέλι αναμεμιγμένο με λίγο αλεύρι και απλώστε το πάνω στο σπυράκι. Αφήστε τη όλη τη νύχτα για να δράσει και το πρωί ξεπλύντε την με χλιαρό νερό. Χάρη στις ιδιότητες του μελιού και τη δράση του αλευριού, η εικόνα του προσώπου σας θα είναι καλύτερη.

 

Απομακρύνει σημάδια από ανοξείδωτες επιφάνειες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο αλεύρι για να κάνετε τις ανοξείδωτες συσκευές να λάμψουν! Απλώς πασπαλίστε λίγο αλεύρι σε ένα καθαρό, στεγνό πανί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το για να περάσετε τις επιφάνειες μέχρι να λάμψουν.

Advertisement

Καθαρίζει το χαλκό

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι, αλάτι και λίγο λευκό ξύδι για να καθαρίσετε αντικείμενα από χαλκό όπως τα τηγάνια; Απλώς ανακατέψτε ίσα μέρη αλεύρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ και μετά ανακατέψτε σε αρκετό ξύδι για να σχηματίσετε μια πάστα. Απλώστε την πάστα στην επιφάνεια χαλκού που θέλετε, αφήστε την να δράσει και στη συνέχεια την ξεπλένετε με ζεστό νερό.

Απορροφά τη λιπαρότητα των μαλλιών

Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν συχνά, βάλτε λίγο αλεύρι σε μια βούρτσα και χτενίστε τα. Μπορείτε επίσης να βάλετε μια μικρή ποσότητα στους κροτάφους και στις ρίζες των μαλλιών κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το αλεύρι για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε.

Ωριμάζει το αβοκάντο

Εάν έχετε αβοκάντο που δεν είναι ώριμο, βάλτε το μέσα σε μια χάρτινη σακούλα με αλεύρι. Αφήστε το για περίπου 24 ώρες και το αβοκάντο είναι έτοιμο –και ώριμο- για κατανάλωση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement