«Δώρα» Πέτσα από Θεσσαλονίκη: «Θα καλύψουμε μεγάλο μέρος της ακρίβειας σε όλους τους δήμους»

Advertisement

«Μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα καλύψουμε μεγάλο μέρος της ακρίβειας, σε όλους τους δήμους και σε όλες τις Περιφέρειες». Αυτό διαμήνυσε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Στο πλαίσιο σύσκεψης με τη διοίκηση του δήμου και του επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δ. Νεάπολης – Συκεών, ο κ. Πέτσας τόνισε αρχικά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την αυτοδιοίκηση προκειμένου να ανταπεξέλθει στο ενεργειακό κόστος, το οποίο, όπως πρόσθεσε, «ανεβαίνει».

«Θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ σε νέα στήριξη. Θα απευθύνω επιστολή σε όλους τους δημάρχους και όλους τους Περιφερειάρχες να αποτιμήσουν το επιπλέον κόστος που κλήθηκαν να καταβάλλουν σε σχέση με πέρσι και θα έρθουμε με το ΥΠΟΙΚ να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος, ώστε να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Advertisement

«Ο δήμος Νεάπολης – Συκεών έχει στηριχθεί με 14 – 15 εκατ. ευρώ»

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι ο δήμος Νεάπολης – Συκεών έχει στηριχθεί με περίπου 14 – 15 εκατ. ευρώ, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Με χαρά έχουμε εντάξει σημαντικά έργα που ενισχύουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα στον δήμο. Ένα είναι η αστική αναζωογόνηση, ένα άλλο είναι ο βρεφονηπιακός σταθμός, έπεται το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων που θα υπογραφεί αυτή την εβδομάδα. Αυτά είναι συνολικά είναι περίπου 12,2 εκατ. ευρώ μετά την εφαρμογή των μελετών στην αστική αναζωογόνηση και θα ακολουθήσουν δράσεις σχετικά με παρεμβάσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Advertisement

Και πρόσθεσε: «Προσεγγίζουμε μια χρηματοδότηση περίπου της τάξης των περίπου 14 – 15 εκατ. ευρώ για τον δήμο Νεάπολης – Συκεών και έτσι πιστεύουμε ότι θα γίνει καλύτερη η ποιότητα των πολιτών».

Αναφορικά με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας τους. «Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ είχαμε φροντίσει να μπορέσουμε να διευρύνουμε αυτόν τον θεσμό, όπως είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Κανένα παιδί να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού αλλά και όλα να βρίσκουν μια θέση είτε σε δημοτικές, είτε σε ιδιωτικές δομές», τόνισε.

Ο ίδιος συνεχίζοντας έκανε λόγο για «πρόκληση» την επόμενη χρονιά, καθώς, όπως δήλωσε, πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή για τη διαχείριση περιορισμένων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisement

«Σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία δρομολογούμε μια λύση για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνέχιση της χρηματοδότησης από συγχρηματοδοτούμενους και εθνικούς πόρους. Αυτό που έχουμε πει είναι ότι θέλουμε ο δεύτερος εργαζόμενος στο σπίτι -που συνήθως είναι η γυναίκα- να απελευθερωθεί από αυτό που την κρατά συνήθως στο σπίτι και γι’ αυτό φροντίζουμε να βρίσκουν διέξοδο τα παιδιά, ή η μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά και να βοηθούν μέσω της απασχόλησης και την άνοδο του ΑΕΠ της χώρας», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης τόνισε ότι αναμένει από τον υπουργό τις ανακοινώσεις για τη συνέχιση των προγραμμάτων που αφορούν τα ΚΔΑΠ.

«Περιμένουμε από τον υπουργό με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για τη συνέχιση αυτών των προγραμμάτων και την ένταξη των δομών της Α φροντίδας υγείας των δήμων στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η πολιτεία. Τον ευχαριστούμε γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Δείτε τις δηλώσεις των δύο ανδρών:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement