Εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ: Σε «Μέρα Γιορτής» θέλει να μετατρέψει την 15η Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας

Advertisement

Κρας τεστ για την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται η 15η Μαΐου, ημέρα εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη της Κουμουνδούρου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον αριθμό των μελών που θα εγγραφούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ψηφίσουν για εκλογή προέδρου του κόμματος. Η εγγραφή νέων μελών και η ψήφος τους στις 15 Μαΐου θα αποτελεί , εκ των πραγμάτων, ψήφο μετασχηματισμού του κόμματος, αλλά και μήνυμα για πολιτική αλλαγή στις ερχόμενες εκλογές.

Εφόσον ψηφίσει υπέρ του Αλέξη Τσίπρα ένας εξαψήφιος αριθμός μελών θα μιλάμε, πράγματι, για μια πετυχημένη, με δεδομένο ότι από τα 60.600 που είναι εγγεγραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν για εκλογή συνέδρων κάτι παραπάνω από 40.500,που είναι προφανώς τα ενεργά και πραγματικά μέλη. Θα πρόκειται για υπερδιπλασιασμό των μελών μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, γεγονός που θα αποτελεί μεγάλη δικαίωση για τον Αλέξη Τσίπρα και τη νέα διαδικασία που επιλέχτηκε για εκλογή προέδρου από τα μέλη. Επιπλέον, θα αποτελέσει σταθμό στην αντεπίθεση που εξαπολύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρώτη θέση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Advertisement

Επιτυχία θα αποτελεί, ασφαλώς, και ο διπλασιασμός των μελών, σίγουρα όμως ο εξαψήφιος αριθμός (πάνω δηλαδή από 100.000) θα σηματοδοτήσει μια πραγματική «Γιορτή Δημοκρατίας» για την Κουμουνδούρου.

Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο Αλέξης Τσίπρας θα οργανώσει συσκέψεις για την προσέλκυση νέων μελών και συμμετοχή τους στην κάλπη για την εκλογή προέδρου.

Βέβαιον είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στο διαδίκτυο, αλλά και περιοδείες τόσο του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα, όσο και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, ενώ αναμένονται και δηλώσεις προσωπικοτήτων που ασφαλώς θα δημιουργήσουν πολιτικό κλίμα.

Advertisement

Τέλος, αναμένεται να ενταθεί η αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, καθώς τα πολιτικά δρώμενα το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα πυκνά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement