Γιάννης Σκαφτούρος: Βρέθηκε η μηχανή των δραστών της δολοφονίας – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών

Advertisement

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου, ενός από τα «κεφάλια» της Greek Mafia, στα Δερβενοχώρια. Οι Αρχές επικεντρώνονται στις τελευταίες δραστηριότητές του, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη η μία από τις δύο μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας. Η μηχανή που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές ήταν κλεμμένη εδώ και περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, επί έναν χρόνο η μηχανή ήταν κρυμμένη και δεν την κυκλοφορούσε κανείς. Αυτό δείχνει ενδεχομένως ότι οι δράστες είχαν προετοιμαστεί εδώ και καιρό για το πώς θα χτυπήσουν. Πλέον, η μηχανή βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για αποτυπώματα και DNA.

Advertisement

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών

Όσον αφορά στις έρευνες των Αρχών, επικεντρώνονται στις δραστηριότητες του θύματος τα τελευταία χρόνια, κυρίως μετά την αποφυλάκισή του. Ψάχνουν να βρουν με ποιους είχε σχέσεις, τι δραστηριότητες είχε το τελευταίο διάστημα αλλά και τι αφορούσαν, δηλαδή αν υπήρχε κάποιος που μπορεί να «δυσαρεστούσε» με αυτές τις δραστηριότητες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της άγριας δολοφονίας: ο 45χρονος συμπέθερος του θύματος και η κόρη του. Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν ότι από αυτές τις καταθέσεις δεν θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Τι ήθελε να δείξει το πρόσωπο πίσω από τη δολοφονία

Το πρόσωπο πίσω από τη δολοφονία ήθελε να δείξει ότι «μπορεί να σκοτώσει όπου θέλει, ακόμα και μέσα στο σπίτι του εχθρού του», εκτιμούν οι αστυνομικοί σχετικά με την άγρια εκτέλεση.

Advertisement

Στη δολοφονία του 55χρονου φαίνεται πως συμμετείχαν περισσότερα από έξι άτομα, δύο με Καλάσνικοφ και ομάδα υποστήριξης. Μάλιστα, τον σκότωσαν με τουλάχιστον 15 σφαίρες, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Τα τελευταία λεπτά πριν τη δολοφονία

Στο «φως» έχει έρθει και βίντεο με τις στιγμές του θύματος, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των δραστών. Ο ίδιος διασκέδαζε με την οικογένειά του στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια. Λίγες ώρες μετά, οι δράστες έφτασαν στο σημείο και τον σκότωσαν μπροστά στους συγγενείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, «υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου» που οι δράστες προετοίμαζαν καιρό.

Advertisement

«Κατάλαβε ότι έρχονταν γι’ αυτόν»

«Ο Γιάννης τούς είδε από μακριά και αμέσως κατάλαβε ότι έρχονταν γι’ αυτόν. Μπήκε μέσα στο σπίτι και άρχισε να πυροβολεί. Από τους πυροβολισμούς εξοστρακίστηκε μια σφαίρα και χτύπησε την κόρη του στο πόδι της, ενώ ο πεθερός του γιου του έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, το θύμα φαίνεται να γνώριζε πως ήταν στόχος και κυκλοφορούσε ελάχιστα και με προστασία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement