Ρεύμα: Έφτασε λογαριασμός σε αγρότη με 53.000 ευρώ μόνο ρήτρα αναπροσαρμογής

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Στις χώρες της Ε.Ε με το ακριβότερο ρεύμα παραμένει η Ελλάδα, με τους πολίτες να αδυνατούν να πληρώσουν τους ιδιαίτερα «φουσκωμένους» λογαριασμούς.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (26/4) στο MEGA, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα αναφέρθηκε στις καταγγελίες πολιτών που λαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος. «Ρήτρα αναπροσαρμογής, οι λογαριασμοί είναι εξοντωτικοί, και πολύς κόσμος ψάχνει πώς μπορεί να αντιδράσει και να προστατευθεί. Η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα όταν δεν πληρωθεί, μόνο το κοινωνικό τιμολόγιο υπόκειται σε μία έξτρα ρύθμιση» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση αγρότη, ο οποίος καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος πενταψήφιου ποσού.

Advertisement

«Υπάρχει λογαριασμός με 53.000 ευρώ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής σε αγρότη ο οποίος δεν ξέρει τι να κάνει» αποκάλυψε η κ. Νούκα.

Από 120 ευρώ συνολικά, στα… 1.400 ευρώ μόνο για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Στο MEGA μίλησε και ο κ. Μιχάλης για τον λογαριασμό ρεύματος της κόρης του, που είναι φοιτήτρια. «Ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της κόρης μου του τετραμήνου, 1.400 ευρώ μόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ συνολικά πλήρωνε παλαιότερα μέχρι 120 ευρώ» κατήγγειλε.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ»

Μία ακόμα τέτοια περίπτωση μετέδωσε το MEGA.

Advertisement

«Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθα όταν τον λογαριασμό. Πλήρωνα γύρω στα μέχρι 120 ευρώ και τώρα ο λογαριασμός ήρθε 1.480 ευρώ. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ» δήλωσε με τη σειρά της η κ. Πανωραία.

«Χρειάζεται θεσμική παρέμβαση για να γλιτώσουν τη διακοπή του ρεύματος»

Η κυρία Νούκα ξεκαθάρισε πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. «Πρέπει να υποβληθούν αντιρρήσεις, μετά περιμένουν δέκα μέρες να έρθει η απάντηση της εταιρείας, και μετά μπορεί να γίνει καταγγελία και έπειτα έρχεται και η δικαστική οδός. Χρειάζεται θεσμική παρέμβαση για να γλιτώσουν τη διακοπή του ρεύματος» κατέληξε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement