Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μετά την επίθεση δεν ένιωθα, όχι γυναίκα, δεν ένιωθα άνθρωπος

Advertisement

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη προβλήθηκε στο χθεσινό επεισόδιο των «Πρωταγωνιστών» και, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε αίσθηση. Όχι μόνο επειδή η γυναίκα που απασχόλησε την επικαιρότητα όλους τους προηγούμενους μήνες λόγω της βάρβαρης επίθεσης που δέχτηκε αποκάλυψε για πρώτη φορά το πρόσωπό της χωρίς μάσκα, όσο για τα συναισθήματα που άφησε να διαφανούν.

Ανάμεσα στα πολλά που ρώτησε ο δημοσιογράφος, ήταν και ποια είναι η αντίδρασή της σήμερα όταν την αγγίζουν και πως νιώθει στην προοπτική ενός άνδρα στη ζωή της.

Η απάντηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι ενδεικτική του Γολγοθά που ανέβηκε η νεαρή γυναίκα από την στιγμή της επίθεσης έως σήμερα. Κρύβει όμως στον πυρήνα της και μια ισχυρή δόση αισιοδοξίας.

Advertisement

«Έκανα τουλάχιστον ένα χρόνο για να επιτρέψω σε κάποιον να με ακουμπήσει. Ακόμα και τις φίλες μου που ήθελαν να με αγκαλιάσουν, να νιώσουν την υφή των μοσχευμάτων – φοβόμουν πολλοί.
Μετά την επίθεση δεν ένιωθα, όχι γυναίκα, δεν ένιωθα άνθρωπος. Ένιωθα πως δεν είχα καν ανθρώπινη μορφή. Οπότε ήταν πολύ μακριά για εμένα εκείνο το βήμα, να σκεφτώ τον εαυτό μου ερωτικά με κάποιον.

Πώς να πλησιάσεις κάποιον όταν σκέφτεσαι συνεχώς πως η εικόνα σου μπορεί να τον απωθεί ή να τον τρομάζει; Όταν δεν έχεις μαλλιά, δεν έχεις αυτί, δεν έχεις φρύδια…

Έχω αποκτήσει μεγάλο μέρος της αυτοπεποίθησης που είχα. Πλέον κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και μου χαμογελάω και νιώθω ότι είμαι όμορφη. Κοιτάζω και λέω “είσαι όμορφη”. Για εμένα η λέξη “όμορφη” δεν έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική εικόνα. Έχει να κάνει με το πως νιώθω και την αγάπη που παίρνω καθημερινά από τους δικούς μου. Κι έτσι έχω ξαναχτίσει όλο αυτό το συναίσθημα και την αυτοπεποίθηση».

Advertisement

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement