Απάτη τουριστικών καταλυμάτων: «Ψαρεύουν» κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών – Πώς δρουν οι επιτήδειοι

Advertisement

Οι απατεώνες κάνοντας τηλεφωνική κράτηση δωματίου και προφασιζόμενοι την κατάθεση χρημάτων ως προκαταβολή, καταφέρουν σε αρκετές περιπτώσεις να πείσουν τους ιδιοκτήτες να τους δώσουν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών και στην συνέχεια να «αδειάσουν» από τους λογαριασμούς ότι χρήματα βρουν σε αυτούς.

Σύμφωνα με το flashnews.gr ανάλογη εμπειρία – ευτυχώς χωρίς να έχει επιτυχία – βίωσε και Γαυδιώτισσα ιδιοκτήτρια καταλύματος, η οποία με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποίησε την απόπειρα εξαπάτησής της, καθώς όπως η ίδια αναφέρει:

«Μεγάλη προσοχή! Μην δώσετε ποτέ κωδικούς τηλεφωνικά, ούτε στοιχεία τράπεζας διότι είναι σπείρα! Σας ενημέρωσα διότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πιαστεί θύμα!!»
Δείτε πως περιγράφει η ίδια την προσπάθεια απόσπασης κωδικού με ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Advertisement

«Χτες με πήραν τηλέφωνο κάποιοι για να κάνουν «κράτηση» σε δωμάτιο. Τους ζήτησα να βάλουν προκαταβολή σε έναν λογαριασμό. Η κοπέλα που θα έκανε την κατάθεση, της ζητούσε η τράπεζά της έναν κωδικό που έρχεται στο κινητό μου!!

Αυτός ο κωδικός είναι το EXTRAPIN που έρχεται, όταν θέλουμε να κάνουμε συναλλαγή εμείς από τον λογαριασμό μας. Εννοείται ότι ΔΕΝ της τον έδωσα. Μετά από πολλές προσπάθειες που έκανε αυτή και εγώ της έλεγα ψευδώς ότι δεν έλαβα κάποιο μήνυμα με κωδικό (ενώ είχα λάβει) μου έκλεισε το κινητό στην μούρη.
Με είχε πάρει από 2 διαφορετικούς αριθμούς. Τηλεφώνησα πολλές φορές αλλά όσο δεν της έδινα τον κωδικό το έκλεινε.

Από κάτω σας έχω την φωτογραφία του μηνύματος που ερχόταν στο κινητό μου. Είναι ο κωδικός που ήθελε αυτή να της πω για να μπει στον λογαριασμό μου.

Advertisement

Και κατάλαβα ότι ήταν απατεώνας.

Μεγάλη προσοχή! Μην δώσετε ποτέ κωδικούς τηλεφωνικά, ούτε στοιχεία τράπεζας διότι είναι σπείρα! Σας ενημέρωσα διότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πιαστεί θύμα!!».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement