Eurovision 2022: Η Ελλάδα παρουσιάζει ένα όνειρο επί σκηνής

Advertisement

Το μεγάλο ταξίδι άρχισε, αφού η «καρδιά» της Eurovision 2022 «χτυπάει» στην Ιταλία και, συγκεκριμένα, στο Τορίνο όπου οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Η πρώτη πρόβα στη σκηνή του «Pala Olimpico» της Αμάντας Γεωργιάδη Tenfjord, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε την Πρωτομαγιά (01/05).

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής,αναφέρει: «Υπάρχει ένα κρυφό στοιχείο στο ‘‘Die Together’’ που με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, πέρα από την ιστορία της απόλυτης αγάπης που διηγείται. Το γεγονός ότι αναδεικνύει πως συχνά οι παύσεις στην ομιλία μας είναι πιο εκκωφαντικές από τον ήχο της φωνής μας. Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί ένα χρόνο πριν».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: Τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις μετά από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από το χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σ’ ένα υπέροχο φως. Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED κι ένα αντικείμενο, το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια».

Advertisement

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά για την αποτύπωση της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες: Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σήλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη Tenfjord και ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία και επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Ένα όνειρο στη σκηνή της Eurovision 2022 για την Ελλάδα

Όλα αρχίζουν στη σκηνή με την Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord να έχει τα μάτια της κλειστά και, στη συνέχεια, τα ανοίγει τραγουδώντας το a capella μέρος του «Die Together». Στη συνέχεια, εναλλάσσονται φωτισμοί στο μισό πρόσωπο της τραγουδίστριας κάθε φορά και σε κοντινό πλάνο.

Κατόπιν, η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord κάνει ένα βήμα και φαίνεται πως κάθεται σε μια καρέκλα μπλε χρώματος. Το πλάνο ανοίγει και ξαφνικά εμφανίζονται πολλές ίδιες καρέκλες, οι οποίες αρχίζουν να λιώνουν, θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής, και έτσι το μπλε χρώμα διαχέεται σε όλη τη σκηνή του «PalaOlimpico».

Advertisement

Ακόμα, εμφανίζονται δύο σκιές, η μια ανήκει στην Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord και η άλλη σε έναν άνδρα, και χορεύουν. Φτάνοντας στην κορύφωση του τραγουδιού, το πλάνο γίνεται γενικό και η σκηνή λούζεται με φως και έντονους γαλάζιους χρωματισμούς.

Στο πάτωμα, η σκιά της Αμάντας Γεωργιάδη Tenfjord, πλέον, μεγαλώνει σιγά0σιγά και γίνεται σαν δείκτης ρολογιού και περιστρέφεται γύρω της. Έτσι, στο φινάλε, όλα γίνονται φωτεινά με ακτίνες προβολέων μπλε χρώματος. Το «Die Together» ολοκληρώνεται, όπως αρχίζει, δηλαδή με κοντινό πλάνο στην τραγουδίστρια, η οποία αυτή τη φορά κλείνει τα μάτια της και, ως εκ τούτου, το κοινό συνειδητοποιεί πως πρόκειται για ένα όνειρο μέσα από τα μάτια της 25χρονης.

Τι αναφέρουν οι διοργανωτές για την πρόβα της Ελλάδας

Σε σχετική δημοσίευση στον επίσημο ιστότοπο της Eurovision 2022, οι διοργανωτές επισημαίνουν για τη σκηνική εμφάνιση της Ελλάδας: «Η σκηνοθεσία για τη συμμετοχή της Ελλάδας είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα – μόνο η Αμάντα στη σκηνή με ένα μακρύ, ασημί-λευκό φόρεμα, περιτριγυρισμένη από πεσμένες, άδειες καρέκλες σε ένα μπλε φόντο. Υπάρχει μια ηχώ στη φωνή που μοιάζει αρκετά καθηλωτική, είναι αδύνατο να μην την παρακολουθήσεις. Πολύ δραματική!».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement