Πήρε θέση για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Wimbledon ο Τσιτσιπάς

Advertisement

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του από τη Μαδρίτη εξέφρασε τη διαφωνία του για την απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon να αποκλείσουν τους Ρώσους και τους Λευκορώσους παίκτες εξ αιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε θέση για την αυστηρή απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει όλους τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες από το φετινό τουρνουά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να παίρνουν το φταίξιμο οι παίκτες για ό,τι συνέβη.

«Οι παίκτες δεν μπορούσαν να ελέγξουν αυτό που συνέβη, είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Δεν είναι ωραίο που δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν. Δεν έχουν κάνει κάτι λάθος για να υποστούν τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση», είπε ο Στέφανος από την ισπανική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται για το Mutua Open.

Advertisement

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έχει και καταγωγή από τη Ρωσία από την πλευρά της μητέρας του, μίλησε ακόμα για τις ιδιαίτερες συνθήκες στα χωμάτινα γήπεδα της Μαδρίτης.

Advertisement

«Είναι διαφορετικό το χωμάτινο τένις εδώ. Δεν αισθάνεσαι σα να παίζεις στο χώμα, γιατί έχει να κάνει περισσότερο με το υψόμετρο και όχι με το χώμα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση πάνω στην οποία πρέπει να δουλέψεις. Τα χτυπήματα είναι διαφορετικά και είναι δυσκολότερο να ανοίξεις το γήπεδο. Έχεις να αντιμετωπίσεις πιο ψηλές και πιο βαριές μπάλες. Πρέπει να επιχειρείς επιπλέον βαθιές μπάλες και με μεγάλη ακρίβεια».

Ο Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην Τρίτη ή την Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας για τον 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης του Κάρεν Κατσάνοφ με τον Λούκας Πούιγ, που αγωνίζονται τη Δευτέρα (2/5). O κορυφαίος Έλληνας τενίστας σήμερα προπονήθηκε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement