«Η τιμή του σιταριού έχει υπερτετραπλασιαστεί παγκοσμίως» απαντά ο Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στο ψωμί

φωτ. EUROKINISSI
Advertisement

Για τις αυξήσεις στο ψωμί τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασης που έκανε στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρή ποσότητα. Η μεγαλύτερη ποσότητα είναι εισαγόμενη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος.

Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα; Αυτό χρειάζεται άπειρα χρήματα».

Advertisement

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά και στην επιβολή προστίμων, τόνισε ότι «η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) που έχουμε συστήσει στο υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της και μόνο στους μεγάλους. Τα πρόστιμα ύψους από 150.000-700.000 ευρώ έχουν μπει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε μεγάλες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις και σε μεγάλες αποθήκες. Η υπηρεσία μας πηγαίνει κυρίως στους μεγάλους», κατέληξε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement