Φοίβος Δεληβοριάς: Έγραψε τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη – Το «ANIME» ανοίγει παράθυρα στην ταραγμένη επικαιρότητα

Advertisement

Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Φοίβου Δεληβοριά, με τίτλο «ΑΝΙΜΕ». Το άλμπουμ περιλαμβάνει δέκα τραγούδια που ήρθαν ανάμεσα ‘18 και ‘21, «με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση» όπως σχολιάζει ο ίδιος στα social media. Ανάμεσα στα τραγούδια, υπάρχει και το κομμάτι, που έγραψε ο ίδιος για την Ελένη Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε από δύο άνδρες τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

«Το ΑΝΙΜΕ είναι εδώ. Ο 8ος δίσκος μου. 10 τραγούδια που ήρθαν ανάμεσα ‘18 και ‘21, με την ψυχή ταραγμένη, μειλίχια ή σε έκσταση. Ο έρωτας και το σκρολάρισμα, η κοινωνία και μια φάτσα στο προφίλ, η βία και το δόσιμο, ο πόλεμος των θρόνων και ένα μικρό παιδί είναι μερικά απ’τα παράθυρά του.

Ο ήχος -ευτυχής συνύπαρξη της μπάντας μου και του ποιητή-παραγωγού Βασίλη Ντοκάκη- αιχμαλωτίστηκε στα παλιά στούντιο της Φίνος Φιλμ και σε ένα μικρό στουντιάκι πλάι στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, έχει δηλ. αρκετές ψυχές με το μέρος του. Ο τίτλος είναι αυτό που είναι -γράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά με τα ίδια γράμματα και ακουμπάει με διάφορους τρόπους την εμψύχωση.

Advertisement

Πέραν της καλλιτεχνικής μου οικογένειας (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto και Νεφέλη Φασούλη) καθώς και του τρομερού παιδιού Βασίλη Ντοκάκη συμμετέχουν και δίνονται πολύτιμα ο εξ αγχιστείας αδελφός μου Φώτης Σιώτας και οι σπουδαίοι Θοδωρής Ρέλλος, Δημήτρης Σιάμπος, Τζιμ Σταρίδας και Δημήτρης Κούρτης.

Η Inner Ear τον κυκλοφορεί δένοντάς τον στο κατάρτι με τον «Αόρατο Άνθρωπο» και την «Καλλιθέα». Πλοηγοί στα decks ο Νίκος Κόλλιας και ο Βασίλης Ντοκάκης, ψυχοπομπός ο Δημήτρης Μακρής και αδελφός σκηνοθέτης ο The Boy. Το artwork είναι του νέου φίλου Γιώργου Παπαδάκη. Θερμά ευχαριστώ αξίζουν επίσης στον Γιάννη Πετρόλια και στην ωραία του συνοδοιπορία όλο αυτό το διάστημα.

 

Advertisement
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Foivos Delivorias (@foivosdelivorias)

Από σήμερα φεύγει απ’ όλα αυτά τα χέρια και γίνεται ένα με τον πορφυρό ουρανό. Ξεκινήστε να το ακούτε απ’τις πλατφόρμες ή στη φυσική μορφή του κι εγώ από αύριο θα δίνω εδώ ένα κείμενο για κάθε του τραγούδι. Καλή μας Έξοδο» έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement