Γιατί ο Ανδρουλάκης επέλεξε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής – Τι έδειξαν οι κρυφές δημοσκοπήσεις

Advertisement

Τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την έκπληξη. Επέλεξε ως όνομα για το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και όχι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη που είχε υιοθετήσει δημοσίως μετά την εκλογή του, ενώ επαναφέρει ως σήμα τον «πράσινο ήλιο».

Πώς έφτασε όμως σε αυτή την απόφαση;

Οι μετρήσεις που πραγματοποίησε η Χαριλάου Τρικούπη για το όνομα έδειξαν πως το όνομα ΠΑΣΟΚ δεν έχει απήχηση τόσο στα δυναμικά στρώματα όσο και τη νεότερη γενιά. Και τα δυο αυτά τμήματα δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το όνομα ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα, όμως για το όνομα ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονταν κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες και η επαρχία, εκείνοι δηλαδή που εξακολουθούν να αναπολούν τις «ένδοξες μέρες» και τα «μεγαλεία» του παρελθόντος.

Μπροστά σε αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να εγκαταλείψει το «ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη» και να επιλέξει να (ξανα)βαφτίσει το κόμμα του δίνοντάς του το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής». Στο δημοψήφισμα βεβαίως θα τεθεί και το όνομα «ΚΙΝΑΛ», είναι όμως βέβαιον πως το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» όχι απλώς θα επικρατήσει, αλλά και ότι θα επικρατήσει με συντριπτικά ποσοστά!

Advertisement

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε κατ΄ ιδίαν πολλά στελέχη για την απόφαση που έλαβε για τα ονόματα που θα τεθούν σε δημοψήφισμα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να διαφωνεί πλήρως και να επιμένει στην πρότασή του για επαναφορά του ονόματος «ΠΑΣΟΚ» σκέτο, με σήμα τον πράσινο ήλιο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τη διαφωνία του, ούτε να ζητήσει να μπει στο δημοψήφισμα και η δική του πρόταση, προφανώς για να μην δημιουργήσει με το «καλημέρα» πρόβλημα στον Νίκο Ανδρουλάκη, προχωρώντας έστω και για το θέμα αυτό σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί του. Είναι φανερό πως σε μια τέτοια περίπτωση ο Ανδρέας Λοβέρδος θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι «υπονομεύει» τον νέο αρχηγό αμέσως μετά την εκλογή του, γεγονός που δεν επιθυμούσε.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε την αντίδραση του Ανδρέα Τσούνη, συζύγου της Φώφης Γεννηματά, που υπήρξε επικριτικός για τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη. ««Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Έτσι θα υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο ο τίτλος ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται και στο ΑΦΜ του καθαρού φορολογικά Κινήματος Αλλαγής και στο μαυρισμένο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ. Άρα δίνουμε λαβή να μαυρίσουν και τα δύο» έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ανδρέας Τσούνης, πυροδοτώντας στο παρασκήνιο πολλές συζητήσεις.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement