Eurovision 2022: «Η EBU ρώτησε την Ελλάδα αν μπορεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό του χρόνου»

Advertisement

Η Ελλάδα κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision 2022 από τον χθεσινό (10/05) ημιτελικό της, με το τραγούδι «Die Together» που ερμηνεύει η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord. Μάλιστα, η εν λόγω συμμετοχή συγκαταλέγεται ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη και είναι στο ραντάρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU).

Έτσι, όπως μεταδόθηκε την Τετάρτη (11/05) από την εκπομπή «Super Κατερίνα» του ALPHA, η EBU απευθύνθηκε στην ΕΡΤ και τη ρώτησε αν είναι σε θέση να διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού στην Ελλάδα σε περίπτωση νίκης. Ακόμα, αναφέρθηκε πως ανάλογη ερώτηση είχε τεθεί στην ελληνική αποστολή και το 2008, όταν εκπρόσωπος της Ελλάδας ήταν η Καλομοίρα, αλλά η απάντηση τότε «δεν ήταν και τόσο θετική».

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη φετινή περίπτωση, η ΕΡΤ απάντησε «ναι» και, μάλιστα, προκρίνεται η επιλογή της Αθήνας ως πιθανού τόπου διεξαγωγής της Eurovision 2023 σε περίπτωση νίκης της Αμάντας Γεωργιάδη Tenfjord. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα φιλοξένησε τον διαγωνισμό και το 2006 μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου, την προηγούμενη χρονιά, στο Κίεβο.

Advertisement

«Ναι» και από την Ισπανία

Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι η μοναδική χώρα που απάντησε θετικά σε αυτό το ερώτημα της EBU, καθώς το ίδιο έκανε και η Ισπανία που εκπροσωπείται από την Chanel και το τραγούδι «SloMo» και θεωρείται, επίσης, ως ένα από τα φαβορί.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Ισπανίας (RTVE) στο Twitter αναφέρεται: «Θέλουμε και είμαστε προετοιμασμένοι». Τέλος, ήδη η πόλη της Βαλένθια φαίνεται να ενδιαφέρεται για την πιθανότητα διοργάνωσης της Eurovision 2023 σε ενδεχόμενο ισπανικής νίκης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement