Σπύρος Μπιμπίλας: Η απάντησή του στην απρεπή ερώτηση Κούγια για τον Μάνο Χατζιδάκι

Advertisement

Ο Αλέξης Κούγιας, με την ιδιότητά του ως συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη επικαλέστηκε σήμερα τον Μάνο Χατζιδάκι ο οποίος, όπως είπε, έκανε παρέα με νεότερα αγόρια.

Συγκεκριμένα ρώτησε έναν από τους μάρτυρες αν είναι αλήθεια ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι συνηθισμένες στους καλλιτεχνικούς κύκλους και το συνέχισε ρωτώντας αν αμφισβήτησε κανείς ότι ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε παρέα με νέους 15, 16, 17 ετών.

Το γεγονός κατέγραψε το Παρατηρητήριο Δίκης Λιγνάδη που αποτελείται από δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακτιβιστές οι οποίοι ανεβάζουν καθημερινά στα social ό,τι συμβαίνει εντός της δικαστικής αίθουσας.

Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο η προκλητική ερώτηση του Αλέξη Κούγια ενόχλησε πολύ κόσμο, ανάμεσά τους και αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες οι οποίοι αντέδρασαν με οργή στους υπαινιγμούς του δικηγόρου.

Πρώτος από όλους ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ανέβασε την εξής «απάντηση» στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

«Όχι κύριε Κουγια! Οι απρεπειες σας και οι αήθεις συνειρμοι σας για έναν σπουδαίο ανθρωπο που δοξασε και δοξάζει ακόμα ,ενώ δεν ζει , διεθνώς την Ελλάδα μας δεν θα περάσουν απαρατήρητα! Είναι προσβολή νεκρού αυτά που είπατε μέσα στο δικαστήριο! Ναι ο αιώνιος εφηβος Μάνος, έκανε παρέα και με νεώτερους γιατί αντλούσε έμπνευση από αυτούς και τους φερόταν σαν πατέρας προς παιδί! Ειμασταν τόσοι άνθρωποι κοντά του και ξέρουμε! Σαν σμάρι μαζευόμασταν και τον ακούγαμε γιατί θαυμάζαμε τον λόγο , το έργο του και την μουσική του! Ως εδώ λοιπόν! Δεν θα επιτρέψουμε άλλη λάσπη στην ζωή μας! Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να δουλέψουμε πλάι του νοιώθουμε βαθεια προσβολή! Ανακαλεστε! Είναι θλιβερό αυτό που κάνετε! ( η φώτο από τις πρόβες της ιστορικης ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ το 81)».

Advertisement

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος πόσταρε και μια φωτογραφία με τον ίδιο στις πρόβες της «Πορνογραφίας» το ’81, μίλησε στο «Πρωινό» για τα αισθήματα που του γέννησε η τοποθέτηση του γνωστού ποινικολόγου.

«Όλο αυτό μου προκάλεσε μια δυσφορία, ένα αίσθημα θυμού και δεν αισθάνομαι καλά για τον κύριο Κούγια. Με στενοχωρεί όταν ένας δικηγόρος τέτοιου βεληνεκούς κάνει τέτοιους συνειρμούς και μάλιστα σε μια δίκη τόσο σημαντική γιατί προσβάλει τη μνήμη του νεκρού.

Εγώ, σαν άνθρωπος που γνώρισα τον Μάνο Χατζιδάκι σε πολύ μικρή ηλικία, όχι 16 και 17, εγώ τον γνώρισα 18, ήταν ένας άνθρωπος που μας συμπεριφερόταν σαν πατέρας.

Advertisement

Επομένως δεν μπορώ να ανέχομαι τέτοιου είδους συγκρίσεις και συνειρμούς.

Οι οργανώσεις των γκέι κοινοτήτων αντιδρούν σε αυτά γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί όλη η γκέι κοινότητα ότι είναι μέσα σε έναν βόθρο. Υπάρχουν άνθρωποι πάρα πολύ σοβαροί και άνθρωποι αξιοπρεπέστατοι, όπως ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Υπάρχουμε εμείς που τον γνωρίσαμε, δουλέψαμε μαζί του, τον αγαπήσαμε και τον έχουμε σαν σύμβολο στη ζωή μας.

Νομίζω ότι είναι λάθος δρόμος αυτός που πήρε ο κύριος Κούγιας και θα πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη».

Advertisement

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement