Όταν ο Τζο Μπάιντεν φόρεσε τη γραβάτα που του έδωσε ο Τέρενς Κουίκ: «Χάρηκα που τη φύλαξε»

Advertisement

Πολύς λόγος έγινε για τη γραβάτα που φόρεσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κι αυτό γιατί στην περίφημη γραβάτα ήταν αποτυπωμένες ελληνικές σημαίες.

Μάλιστα, όπως έγινε γρήγορα γνωστό, ο Τζο Μπάιντεν απέκτησε τη γραβάτα από τον Τέρενς Κουίκ την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia, στην Αθήνα.

Advertisement

Μπάιντεν σε Κουίκ: Αλλάζουμε γραβάτες;

Όπως αναφέρει το hellasjournal, κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης, ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα.

Ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών (σ.σ του Τέρενς Κουίκ).

Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου.

Advertisement

Κουίκ για Μπάιντεν: Χάρηκα που τη φύλαξε για να βρει τη κατάλληλη ευκαιρία

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τέρενς Κουίκ σχολίασε το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος φόρεσε τη γραβάτα που του είχε χαρίσει ο ίδιος πριν από 5 χρόνια.

«Η ανταλλαγή. ‘Do you trade your tie with mine?’ μου είχε πει ο @POTUS. Χάρηκα που τη φύλαξε για να βρει τη κατάλληλη ευκαιρία. Να προσθέσω ότι η γραβάτα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ του οίκου PAGONI», έγραψε στο Twitter o Τέρενς Κουίκ, επισυνάπτοντας δύο φωτογραφίες από τη στιγμή της ανταλλαγής.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement