Lamda: Νέα εταιρεία ειδικού σκοπού για τα malls στο Ελληνικό

Advertisement

Στη δημιουργία νέας εταιρείας με την επωνυμία Lamda Ellinikon Malls Ηolding, προχωρά η Lamda Development όπως πιστοποιείται από τη σχετική δημοσίευση στο ΓΕΜΗ, η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το όχημα ανάπτυξης των malls, που θα δημιουργήσει ο όμιλος στην έκταση του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης της έκτασης στο Ελληνικό, η πρακτική του ομίλου συνίσταται στη δημιουργία εταιρειών ειδικού σκοπού, όπως για παράδειγμα συνέβη με την ανάπτυξη του Marina Tower (100% θυγατρική της Lamda Development) και με τον Πύργο Γραφείων (SPV στο οποίο συμμετέχει η Lamda Development και η Brook Lane).

Ως γνωστόν, η διοίκηση της Lamda Development σχεδιάζει τη δημιουργία δύο εμπορικών κέντρων στην έκταση του Ελληνικού, το Marina Galleria (upscale χώρος εμπορικών καταστημάτων και εστίασης) και το Vouliagmeni Mall, στην πλευρά του ακινήτου που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και τους οικείους σταθμούς ΜΕΤΡΟ.

Advertisement

Δια της ατόπου επαγωγής, η Lamda Ellinikon Malls Ηolding δεν σχετίζεται με την Lamda Malls, μικτή εταιρεία στην οποία συμμετέχει και η Värde Partners, η οποία όπως έχει γράψει το euro2day.gr επιθυμεί την αποπένδυση του. Ωστόσο, η ίδρυση SPV’s προφανώς θα αποτελέσει τη «μαγιά» ίδρυσης νέας εταιρείας που θα διεκδικήσει την αυτόνομή είσοδο της στο ΧΑ, όπως η διοίκηση του ομίλου έχει πολλές φορές αναφέρει, στην οποία θα εισφερθούν και τα εν λειτουργία malls.

Από τα ήδη γνωστά δεδομένα, η νέα εταιρεία για τα malls του Ελληνικού ιδρύεται με μετοχικό κεφάλαιο της τάξης των 234 εκατ.ευρώ, καθώς η Lamda DevelopmentΛέχει ήδη εξασφαλίσει το ποσό της ίδιας συμμετοχής της. Υπενθυμίζεται ότι από την αύξηση κεφαλαίου, κατά 650 εκατ. ευρώ του ομίλου, τα 120,6 εκατ. ευρώ προορίζονταν για να επενδυθούν στο μετοχικό κεφάλαιο των malls ως το Δεκέμβριο του 2022. Επιπρόσθετα, από το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο, που εκδόθηκε το 2020 και καλύφθηκε από ιδιώτες κυρίως επενδυτές, το ποσό των 63 εκατ. ευρώ προορίζονταν να διατεθεί σε SPVs για την ανάπτυξη των malls.

Σημειώνεται πως το euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της εταιρείας, χωρίς προς το παρόν ανταπόκριση εκ μέρους της, προκειμένου να διευκρινίσει τους πόρους στήριξης του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement