Ευλογιά των πιθήκων: Ανεμοβλογιά το ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα

Advertisement

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων του 29χρονου Άγγλου τουρίστα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» ως ύποπτο κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεών του αναμένονται τις επόμενες ώρες, αν και νωρίτερα έγινε γνωστό πως θα ήταν διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος άντρας και η σύντροφός του μεταφέρθηκαν με ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες από την Κεφαλονιά στο «Αττικόν», όπου νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Advertisement

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου.

Για την πορεία της υγείας του 29χρονου μίλησε νωρίτερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου «Αττικόν» όπου νοσηλεύεται, Σπυρίδων Πουρνάρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο 29χρονος δεν έχει πυρετό, είναι ευδιάθετος, ενώ και η σύντροφος του δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα.

Advertisement

Ο 29χρονος φέρει δερματικά εξανθήματα και οι υγειονομικές αρχές της Κεφαλονιάς που αξιολόγησαν το περιστατικό, το θεώρησαν ύποπτο για τη νόσο που έχει δημιουργήσει αναστάτωση με τη σταδιακή εξάπλωση της σε ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement