Αυτά είναι τα μέτρα για το καλοκαίρι 2022

Athens Commemorates the 76th Anniversary of its Liberation from Nazi Occupation on Oct. 12, 2020 / Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας για την 76η επέτειο απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στον Βράχο της Ακρόπολης στις 12 Οκτωβρίου, 2020.
Advertisement

Καλοκαίρι ελευθερίας το φετινό, με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού να έχουν μπει στο «ντουλάπι» εκτός από δύο.

Οι μολύνσεις κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, και πριν από την έλευση του καλοκαιριού, κυμαίνονται γύρω στις 4.000 σε καθημερινή βάση, με τις χαλαρώσεις που ήρθαν από την 1η Μαΐου να μην φέρουν μεγάλο αποτύπωμα στην επιδημιολογική εικόνα. Γεγονός που δρα ενθαρυντικά για την εξέλιξη της πανδημιας κατά τους θερινούς μήνες. Άλλωστε, ο καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός σε κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη ημέρα του τελευταίου ανοιξιάτικου μήνα αναστάλθηκε η επίδειξη του πιστοποιητικού εβολιασμού για την είσοδο σε μπαρ, καφετέριες και καταστήματα, με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς στους κλειστούς χώρους.

Advertisement

Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα

Μία ακόμα ανάσα ελευθερίας θα έρθει προσεχώς, αφού η μάσκα που μας συνοδεύει τα τελευταία χρόνια θα… πεταχτεί. Όχι όμως παντού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη η μάσκα από την 1η Ιουνίου καταργείται σε μία πληθώρα κλειστών χώρων με μερικές εξαιρέσεις.

«Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς», είπε ο κ. Πλεύρης

Ωστόσο τόνισε πως ΔΕΝ καταργείται στους εξής χώρους:

Advertisement
  • Νοσοκομεία
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)

Το μοναδικό μέτρο για ανεμβολίαστους

Το δεύτερο μέτρο με το οποίο θα πορευτούμε το καλοκαίρι του 2022, αφορά ένα κομμάτι των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με φυσική παρουσία, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Η υποχρέωση αυτή αναμένεται να παραμείνει για όλο το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο υπ. Υγείας τα μέτρα αυτά θα επαναξεταστούν από τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement