Μύκονος – Καταγγελίες για αισχροκέρδεια: Μερίδα γύρος 23 ευρώ, μπάλα παγωτό 7 ευρώ

Advertisement

Έχουν ξεφύγει στο νησί των ανέμων οι επιχειρηματίες της εστίασης. Μετά τα καβουροπόδαρα των 600 ευρώ, στη Μύκονο εντοπίζεται το τυλιχτό σουβλάκι στα 5 ευρώ, η μερίδα ο γύρος στα 23 ευρώ αλλα και το μπουκαλάκι το νερό, να φτάνει έως και τα 2 ευρώ.

Κι όλα αυτά αν τυχόν μιλήσεις αγγλικά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η αισχροκέρδεια εις βάρος κατά βάση των ξένων τουριστών δεν έχει προηγούμενο, καθώς οι τιμές διπλασιάζονται σε σχέση με αυτές που ισχύουν για τους Έλληνες.

Στο ρεπορτάζ του Alpha οι Έλληνες που ταξίδεψαν στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είπαν ότι στη Μύκονο μπορεί να βρεις τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 5 ευρώ ενώ κάποιοι επαγγελματίες της εστίασης μπορεί να χρεώσουν διπλή τιμή αν ο πελάτης είναι ξένος. Νεαρός υποστήριξε ότι μία κρέπα των 5 ευρώ για τους Έλληνες πήγε στα 10 ευρώ όταν ο πελάτης μίλησε αγγλικά.

Advertisement

Το σοκαριστικό είναι πως για μία μερίδα γύρο στη Μύκονο ο πελάτης μπορεί να πληρώσει από 17 έως 23 ευρώ, για μία μπάλα παγωτό από 5 έως 7 ευρώ ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου το μικρό μπουκάλι νερό κόστιζε 2 ευρώ.

Στα ύψη είναι και οι τιμές στα ποτά ειδικά στις Κυκλάδες. Εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πανάκριβα μπορεί να πληρώσει κάποιος το απλό ποτό στην Πάρο, στη Νάξο και στην Ίο και συγκεκριμένα από 13 έως 15 ευρώ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement