Αποφασίζουν για τις μάσκες στα σχολεία – Τι θα γίνει στις Πανελλήνιες 2022

Athens Commemorates the 76th Anniversary of its Liberation from Nazi Occupation on Oct. 12, 2020 / Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας για την 76η επέτειο απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στον Βράχο της Ακρόπολης στις 12 Οκτωβρίου, 2020.
Advertisement

Σήμερα λαμβάνεται η απόφαση για τα σχολεία, με την Επιτροπή να εξετάζει το θέμα αυτό αυτή την ώρα, καθώς από την επόμενη εβδομάδα οι μάσκες καταργούνται σε όλους τους κλειστούς χώρους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Από ό,τι φαίνεται, πάντως, στις εξαιρέσεις θα συμπεριληφθούν και στα σχολεία, με τις μάσκες να παραμένουν υποχρεωτικές μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια θα τελειώσουν τα μαθήματα στις παρακάτω ημερομηνίες:

Advertisement

Νηπιαγωγεία – δημοτικά σχολεία: 15 Ιουνίου 2022

Γυμνάσια: 30 Μαΐου 2022

Γενικά και Επαγγελματικά ημερήσια και εσπερινά λύκεια: 20 Μαΐου 2022, ενώ οι Πανελλήνιες 2022 θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου για τα ΓΕΛ. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από 18 έως 20 Ιουνίου.

Κατάργηση της μάσκας σε κλειστούς χώρους από 1η Ιουνίου

Μία ακόμα ανάσα ελευθερίας θα έρθει προσεχώς, αφού η μάσκα που μας συνοδεύει τα τελευταία χρόνια θα… πεταχτεί. Όχι όμως παντού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπ. Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη η μάσκα από την 1η Ιουνίου καταργείται σε μία πληθώρα κλειστών χώρων με μερικές εξαιρέσεις.

Advertisement
  • «Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.»

Ωστόσο τόνισε πως ΔΕΝ καταργείται στους εξής χώρους:

  • Νοσοκομεία
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)

Τα μέτρα στις Πανελλήνιες 2022

Οι υποψήφιοι που μπαίνουν στις σχολικές αίθουσες για να δώσουν Πανελλήνιες θα πρέπει:

  • να έχουν απόσταση ενάμιση μέτρα μεταξύ τους
  • να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου
  • δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε rapid ή self test για τον κορονοϊό, καθώς δεν θα απαιτείται βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι

Για την τήρηση των μέτρων θα μεριμνούν ο Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement