Τσίπρας: Στο φουλ οι μηχανές για εκλογές 11 Σεπτέμβρη

Advertisement

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως ορόσημο τα τέλη Ιουλίου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλεγούν τα στελέχη που θα επωμιστούν αυτό το κρίσιμο έργο.

Η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έβγαλε είδηση. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε σε προεκλογικό συναγερμό το σύνολο του κόμματος, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει εκλογικό αιφνιδιασμό προκηρύσσοντας εκλογές λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Πίσω από το σκεπτικό του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκεται η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην πραγματική οικονομία και το σαρωτικό κύμα ακρίβειας που διαλύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το οποίο σύμφωνα με τις αναλύσεις της Κουμουνδούρου θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω από το ερχόμενο φθινόπωρο, εξέλιξη που θα θελήσει να προλάβει με προσφυγή στις κάλπες το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Ακόμα τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ούτε εμείς ούτε οι πολίτες» τόνισε, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές Μητσοτάκη «επιταχυντή της κρίσης». Για να καταλήξει πως «η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα».

Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο για εκλογές είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Στη στρατηγική Μητσοτάκη βέβαια υπάρχει ένας αστερίσκος: Ο αστάθμητος παράγοντας του καλοκαιριού και ενδεχόμενου «ατυχήματος» όπως οι περσινές πυρκαγιές που στοίχισαν τα μάλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξάλλου σε θέση να γνωρίζουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί «εφιάλτη» για το Μαξίμου, δεδομένης και της παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης στην «προσωπική επιλογή» Μητσοτάκη για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη.
Οι τρεις στόχοι και τα ψηφοδέλτια

Advertisement

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Τσίπρας έθεσε επί τάπητος τους τρεις στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το επόμενο δίμηνο, με τα χρονικά περιθώρια πλέον να είναι ασφυκτικά.

Πρώτον, η οργανωτική ανασυγκρότηση και η ένταξη των 110.000 νέων μελών στο κόμμα, ώστε να λειτουργήσουν ως «πολλαπλασιαστές» του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους και τις περιοχές τους, μέσα και από την ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό η κατάρτιση δελεαστικών και ισχυρών ψηφοδελτίων. Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως ορόσημο τα τέλη Ιουλίου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλεγούν τα στελέχη που θα επωμιστούν αυτό το κρίσιμο έργο.

Advertisement

Τρίτον, μία ευρεία πανελλαδική καμπάνια για την ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά εξορμήσεις πανελλαδικά, βάζοντας όλον τον κομματικό μηχανισμό σε κινητοποίηση, προκειμένου να φθάσουν και στο τελευταίο χωριό της επικράτειας οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του προγράμματος 5+1 που ανακοινώθηκε και στο Συνέδριο.

Οργή για τη νέα εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Την ίδια ώρα η νέα αποκάλυψη – για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες από ξένο αξιωματούχο – πως η Ελλάδα στέλνει μετά τα καλάσνικοφ και πάλι όπλα (ακόμα και πυραύλους Stinger) αλλά και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία προκαλεί όχι μόνο την σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου αλλά και έντονη ανησυχία για την ακόμα μεγαλύτερη και άμεση πλέον εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Advertisement

Μετά τον Αμερικανό Υπουργό, σειρά είχε ο Όλαφ Σολτς να «καρφώσει» τη συμφωνία του με τον κ. Μητσοτάκη για αποστολή τεθωρακισμένων, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά.

«Η επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνά, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα. Πόσο δε μάλλον, που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και είναι σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Προς ώρας ενημέρωση έχουν ζητήσει οι αρμόδιοι τομεάρχες από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πριν δέκα μέρες συνελήφθη ψευδόμενος. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει για το θέμα να αναλάβει πρωτοβουλίες περαιτέρω κλιμάκωσης και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας της κρισιμότητας των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης και της έκθεσης της χώρας σε κινδύνους.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement