Ο «πόλεμος των… Φράγκα» – Οι διαφορετικές γραμμές από τα παιδιά του για την κληρονομιά

Advertisement

Τι δηλώνουν τα παιδιά του Γιώργου Τράγκα για την μεγάλη κληρονομιά που άφησε ο πατέρας τους.

Θα αποδεχθεί την κληρονομιά ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, ενώ νωρίτερα ο άλλος γιος Φρέντυ δήλωσε αποποίηση.

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν διαρκώς υπό φορολογικό έλεγχο, ενώ ξεκαθάρισε πως ο δημοσιογράφος ήταν πολύ προσεκτικός και δεν φαίνεται ότι είχε κάτι να φοβηθεί για την περιουσία του.

Ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας από τους συνεχόμενα φορολογικά ελεγχόμενους πολίτες. Προσωπικά τον υπερασπίστηκα σε διάφορες δίκες για διάφορα φορολογικά αδικήματα, που οφείλουμε να πούμε ότι έχει απαλλαγεί αμετακλήτως. Ο φορολογικός έλεγχος στο πρόσωπό του δεν σταμάτησε ποτέ», δήλωσε, αναφέροντας πως η περιουσία του Γιώργου Τράγκα υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Φρέντυ αποποιείται την κληρονομιά από τον Γιώργο Τράγκα

Νωρίτερα, ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι αποποιείται την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον έναν εκ των δύο γιων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, ο Φρέντυ.

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Advertisement

Όπως τονίζει ο κ. Θέμης Σοφός, που εκπροσωπεί τον Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας».

«Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών

Γιώργος Τράγκας, Γιώργος Τράγκας δημοσιογράφος, περιουσία, παιδιά, κληρονομιά

Advertisement

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, πρόκειται για την περίοδο που πολλές εταιρείες του Γιώργου Τράγκα αρχικά δημιουργήθηκαν, στη συνέχεια, μεταβιβάστηκαν μαζί με ακίνητα προτού καταλήξουν πτωχευμένες με χρέη σε άλλα πρόσωπα. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν μπει τρία άτομα, όμως πρόκειται για μια έρευνα που αναμένεται να τραβήξει καιρό για να βρεθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Και αυτό γιατί ενώ η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αρκείται σε ενδείξεις για τη δέσμευση περιουσίας, στο ποινικό σκέλος χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος ώστε να μπορούν να σταθούν οι κατηγορίες με αποδείξεις.

Οι Αρχές έχουν κυκλώσει τρία άτομα κατά τη διάρκεια των πρώτων ερευνών τους και μεταξύ αυτών βρίσκεται η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, καθώς άλλωστε είναι μαζί του μέσα σε περιουσιακά στοιχεία. Οι άλλοι δύο είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι εταιρειών που δημιούργησε ο Γιώργος Τράγκας, έχοντας συνήθως τον ρόλο προέδρων και αντιπροέδρων. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών και εστίασαν επάνω τους ήταν ότι κάθε φορά που ο εκλιπόντας ή η σύζυγός του, αποχωρούσαν από κάποια εταιρεία, τα δύο συγκριμένα πρόσωπα αναλάμβαναν την ευθύνη τους.

Ετσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να τρέξει πρώτα ένας οικονομικός – φορολογικός έλεγχος είτε από την Αρχή Ειδικών Ελέγχων είτε από τον ΣΔΟΕ και στη συνέχεια οι έρευνες θα επεκταθούν στο ποινικό σκέλος καθώς τα αδικήματα τα οποία ελέγχονται και εφόσον προκύψουν είναι βαρύτατα κακουργήματα και αφορούν σε:

Advertisement
  1. Εκβίαση
  2. Ηθική αυτουργία σε απιστία
  3. Απάτη
  4. Φοροδιαφυγή
  5. Μη καταβολή δεδουλευμένων

Η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κληρονομιά του δημοσιογράφου έχει δεσμευτεί με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.

Σε αυτό κατέληξε η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μετά από 60σελιδο πόρισμα – κόλαφο, για τα περιουσιακά στοιχεία του γνωστού δημοσιογράφου, που έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2021.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα, για τα οποία μάλιστα αντιδικούν και μέλη της οικογένειας του, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, αγγίζουν διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρω σε τραπεζικές καταθέσεις και πολλά ακίνητα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Advertisement

Με βάση το 60σελιδο πόρισμα της Αρχής, που βασίστηκε σε τρίμηνη έρευνα, ανοίγει ο δρόμος, για την άσκηση ποινικών διώξεων, καθώς ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να διερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών αδικημάτων, όχι φυσικά σε βάρος του δημοσιογράφου, καθώς ο θάνατος του τον καθιστά ποινικά ανέλεγκτο.

Η έρευνα, για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα ξεκίνησε 3 μήνες πριν από το θάνατο του, μετά από ανώνυμη καταγγελία, που κατέληξε σε πόρισμα- φωτιά.

Με αυτό διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες:

Advertisement
  1. Μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά.
  2. Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις
  3. Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Η έρευνα ξεκίνησε από την Αρχή Καταπολέμηση της νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή αίτημα τράπεζας στην οποία «χτύπησε» μια συναλλαγή, καθώς και ανώνυμη επιστολή, που περιγράφει συγκεκριμένες οικονομικές συναλλαγές

Η έρευνα αναβαθμίστηκε, μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα, όταν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από καταθέσεις σε τράπεζες και θυρίδες με ράβδους χρυσού, καθώς ακίνητα ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού, για να πληροφορηθεί για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement