Βορίδης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για εκλογές, αλλά αυτές θα γίνουν το 2023

ΦΩΤ. ΕUROKINISSI
Advertisement

Χαμογελώντας αντέδρασε ο Μάκης Βορίδης όταν άκουσε τον Γιώργο Παπαδάκη να του λέει ότι οι πιθανότερες ημερομηνίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου και παρουσιαστή, για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών είναι 2 ή 9 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε «έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός σε αυτό. Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023», ενώ ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο για τη διενέργεια των εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Φωτιά στη Βούλα

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των φωτιών που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες και κυρίως σε αυτή της Βούλας, όπου παρατηρείται ένα γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών, ο κ. Βορίδης είπε ότι «καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν δυο διαφορετικά πεδία ευθυνών. Το πολιτικό που αφορά και το θεσμικό πλαίσιο και το επιχειρησιακό που αφορά τις ενέργειες επί του πεδίου».

Advertisement

Συμπλήρωσε δε, απαντώντας σε δήμαρχους που καταγγέλλουν μειωμένη χρηματοδότηση για την αντιπυρική περίοδο, ότι «φέτος τα χρήματα που δόθηκαν από το Υπουργείο στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι περισσότερα από αυτό που δόθηκαν το 2020 και το 2021».

Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων για μέτρα που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο τομέα, είπε ότι υπάρχει μια σχετική συζήτηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ακρίβεια στα καύσιμα

Σε ότι αφορά στο μείζον θέμα της ακρίβειας, είπε συγκεκριμένα για τα καύσιμα ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αφού θα δούμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες θα ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.

Advertisement

Ακρίβεια στα τρόφιμα

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα, είπε ότι πιστεύει πως ο καταλληλότερος τρόπος για να συγκρατηθούν οι τιμές, είναι η ενίσχυση των παραγωγών και στο πλαίσιο αυτό εργάζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement