Όχημα έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο: Ένας νεκρός και πάνω από 12 τραυματίες

Advertisement

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βερολίνο. Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας δεκάδες, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ειδικότερα, το όχημα χτύπησε ανθρώπους κοντά στην εκκλησία Kaiser Wilhelm Memorial Church σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της γερμανικής πρωτεύουσας, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βερολίνου.

Παράλληλα, περισσότεροι από 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι από αυτούς σοβαρά, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σημειώνεται πως οι Αρχές είχαν δώσει νωρίτερα μια αρχική εκτίμηση για 30 τραυματίες.

Advertisement

«Ένας άνδρας πιστεύεται ότι έπεσε πάνω σε ομάδα ανθρώπων. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν επρόκειτο για ατύχημα ή εσκεμμένη ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας πως ο οδηγός κρατείται στον τόπο του εγκλήματος. Ο δράστης, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει συλληφθεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016. Τότε ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, είχε καταλάβει ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

Εικόνες από το σημείο:

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement