Φρίκη στη Βόρεια Ελλάδα: 43χρονος είχε 2,5 εκατ. αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Advertisement

Τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν στην κατοχή ενός 43χρονου άνδρα στη Βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχει βρεθεί στην κατοχή ενός ατόμου εντός των ελληνικών συνόρων.

Οι αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα που διαμοίραζε το υλικό μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, αξιοποιώντας στοιχεία από έρευνα των Γαλλικών αρχών στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet), που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του περασμένου έτους.

Advertisement

Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στα πλαίσια στοχευμένης επιχείρησης που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνέλαβαν τον 43χρονο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Μέσα σε αυτούς οι αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes, ο μεγαλύτερος όγκος που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα από τις ελληνικές αρχές.

Advertisement

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement