Γ.Τσακίρης: Ξεκινά το Q-Equity με 400 εκατ. ευρώ για funds που θα επενδύουν σε ΜμΕ

Advertisement

«Σε άμεσο προσεχές διάστημα, πρόκειται να ξεκινήσει το Q-Equity με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία funds που θα επενδύουν σε ελληνικές ΜμΕ, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που επιτρέπουν ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών». Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης με αφορμή τη συνέντευξη της διευθύνουσας συμβούλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Αντιγόνης Λυμπεροπούλου στο moneyreview.

Ο υφυπουργός προσθέτει στην ανάρτησή του: «Η στήριξή μας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι ουσιαστική, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευθεί, αφού καταλαβαίνουμε πόσο έχει πληγεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις». 

Στη συνέντευξή της η κυρία Λυμπεροπούλου αναφέρει:

– Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει το Q-Equity με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ για την δημιουργία funds που θα επενδύουν σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που επιτρέπουν ευρύ φάσμα επενδυτικών στρατηγικών.

Advertisement

– Είχε προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο η έναρξη του InnovateNow μέσω του οποίου θα επενδυθούν 100 εκατ. ευρώ σε νέα επενδυτικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών που θα στοχεύουν στην ενίσχυση του οικοσυστήματος των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων, κινητοποιώντας τουλάχιστον άλλα τόσα ιδιωτικά κεφάλαια

– Η ΕΑΤΕ διαχειρίζεται κεφάλαια 2,1 δισ. ευρώ μέσω εννέα συνολικά mandates, τα οποία χαρακτηρίζονται από τον καινοτόμο σχεδιασμό τους, τη συμπληρωματικότητά τους και το εύρος που καλύπτουν.

– Συμμετέχει σε 13 επενδυτικά σχήματα, στα οποία έχει δεσμεύσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κεφάλαια των σχημάτων αυτών ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement