«Νέα εποχή» στο τένις

Advertisement

Με αποκλειστικό στόχο την… εκτόξευση του τένις από το 2023 το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών Τενιστών (ATP) γνωστοποίησε το σχέδιό της για να οδηγήσει το άθλημα ακόμη πιο ψηλά και να το κάνει ακόμη πιο γνωστό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Όπως ανακοινώθηκε εγκρίθηκε η της “ Φάσης 1” του σχεδίου “ OneVision”, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει στο εξής εξισορρόπηση των κερδών από τα τουρνουά σε ποσοστό 50-50, ανάμεσα σε αθλητές και των διοργανώτριων αρχών.

Με πιο απλά λόγια οι πρωταγωνιστές του τένις θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά των διοργανώσεων και τα χρηματικά έπαθλα που θα λαμβάνουν θα σημειώσουν σημαντική αύξηση!

Advertisement

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι, τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα που αλλάζει τις ισορροπίες του αθλήματος: «Το τένις έχει τεράστια προοπτική και τολμώ να πω ότι βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής ανάπτυξης. Για να συμβεί αυτό απαιτείται να είμαστε ενωμένοι, να επιζητούμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και που είναι οι φίλαθλοί μας.

Το One Vision μας παρέχει ένα σχέδιο για να το πετύχουμε αυτό. Η εφαρμογή της πρώτης φάσης, αντιπροσωπεύει μια στιγμή που αλλάζει το παιχνίδι στο ATP Tour κι αφορά μια τεράστια συλλογική προσπάθεια σε όλο το άθλημά μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για όσα έρχονται.»

Με βάση το πλάνο, εισάγεται ένα πρωτοποριακό σύνολο μεταρρυθμίσεων σε ολόκληρο το ATP Tour, με το οποίο θα περιοριστεί η διάσπαση και παράλληλα θα εξισορροπηθούν τα οφέλη μεταξύ παικτών και τουρνουά. Επίσης το άθλημα θα γίνει άκρως πιο ανταγωνιστικό και θα προσφέρει μεγαλύτερη ψυγαγωγία στους θεατές.

Advertisement

Το One Vision αποτελείται από δύο ανεξάρτητες φάσεις κι επικεντρώνεται σε τρεις βασικές αρχές:

1. Την επίτευξη της ενότητας
2. Τη βελτίωση της εμπειρίας των φιλάθλων
3. Την αξιοποίηση επεκτάσιμων ευκαιριών ανάπτυξης σε μέσα, δεδομένα, περιεχόμενο και νέες τεχνολογίες.

Επίσης αλλαγές επίκεινται και στα τουρνουά Masters που έχει υπό την εποπτεία της η ATP. Όπως έγινε γνωστό, πέντε ακόμη 1000άρια τουρνουά θα μεγαλώσουν και θα διεξάγονται σε 12 ημέρες, με το ταμπλό συμμετοχών από 56 ν΄ αυξάνεται σε 96 αθλητές, όπως ισχύει σε Indian Wells και Miami Open.

Advertisement

Τα τουρνουά που θα γίνουν οι αλλαγές αυτές είναι:

Mutua Madrid Open (από το 2023)
Internazionali BNL d’Italia (Ρώμη από το 2023)
Rolex Shanghai Masters (από το 2023)
National Bank Open presented by Rogers (Καναδάς από το 2025)
Western & Southern Open (Σινσινάτι από το 2025)

Τα χρηματικά έπαθλα θ΄ αλλάξουν και στα πέντε προαναφερθέντα τουρνουά κατά 35% μέχρι το 2025! Υπολογίζεται, δε ότι θα γίνει και διπλασιασμός στο ετήσιο pool των επάθλων αυτών μέσα στην προσεχή τριετία και πλέον θα διανέμεται στο Top30 (από το Top12 που ίσχυε).

Επίσης, ένα νέο σχέδιο κατανομής κερδών που βασίζεται στην οικονομική απόδοση των τουρνουά, έχει τη δυνατότητα να παρέχει περαιτέρω οικονομική υποστήριξη σε περισσότερους από 140 παίκτες.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ATP «Το τένις έχει περισσότερο από ένα δισεκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. To One Vision είναι το σχέδιό μας για να ανακαλύψουμε τις πλήρεις δυνατότητές μας και να επανατοποθετήσουμε το άθλημα στη ψηφιακή εποχή. Είναι η εποχή να σκεφτούμε μεγαλόπνοα μαζί και να θέσουμε τους φιλάθλους σε πρώτο πλάνο.»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement