Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: «Φρούριο» το χωριό ενόψει της κηδείας – Τι δήλωσε ο δράστης στον δικηγόρο του

Advertisement

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης μετά τη δολοφονία που σημειώθηκε στο χωριό Αργουλιάς του δήμου Μυλοποτάμου. Οι συχωριανοί του θύματος και του δράστη δηλώνουν πως τους είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί και πως δύο οικογένειες πενθούν και πάλι. Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησαν το πρωί της Τρίτης για το θέμα ο συνήγορος του δράστη, Διονύσης Βέρας αλλά και ο αντιπρόεδρος Αστυνομικών Νομού Ρεθύμνης, Νίκος Μαλλιαρός.

«Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Αυτό που έχω να πω είναι πως αυτά που ακούγονται είναι λίγα σε σχέση με αυτά που θα ακουστούν στη συνέχεια. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ο πελάτης κατείχε το όπλο νόμιμα. Αυτό που μου είπε είναι ότι είναι συγκλονισμένος», είπε ο κ. Βέρας.

Για τα όσα κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη και τις βεντέτες που ακόμα υπάρχουν μίλησε ο κ. Μαλλιαρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αρχές είναι αναγκασμένες να φυλούν τις οικογένειες και πως αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην αστυνόμευση του υπόλοιπου νομού.

Advertisement

Τα μέτρα της αστυνομίας μετά το έγκλημα είναι αυξημένα με σκοπό να αποφευχθούν τα χειρότερα και ενόψει της κηδείας που το κλίμα θα είναι φορτισμένο. «Το θέμα είναι για πόσο θα μπορούμε να επιτηρούμε τις οικογένειες. Χρειαζόμαστε προσωπικό για να επενδύσουμε στην πρόληψη. Έχουμε αποτρέψει δολοφονίες», τόνισε ο κ. Μαλλιαρός.

Το χρονικό της δολοφονίας

Θύτης και θύμα, βρέθηκαν στο χωριό Αργουλιό, για την γιορτή της Πεντηκοστής, ωστόσο τα αίματα φαίνεται να άναψαν – σύμφωνα με πληροφορίες παρά το γεγονός ότι είχαν φτάσει στην δικαιοσύνη για τις διάφορες που είχαν, είχαν προχωρήσει σε συμβιβασμό.

Δράστης και θύμα λογόφεραν και κάποια στιγμή ο 22χρονος αποχώρησε από το σημείο και πήρε το δρόμο για το σπίτι της αδερφής του. Ο 45χρονος δράστης τον ακολούθησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο και έξω ακριβώς από το σπίτι, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με το πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι.

Advertisement

Στην συνέχεια ο τραυματισμένος νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς παρά τις προσπάθειες που έγιναν καθ’οδόν δεν τα κατάφερε. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς οι φόβοι για βεντέτα είναι διάχυτοι στο Ρέθυμνο.

Η σύζυγος του 22χρονου καταγγέλλει πως είχαν απειλήσει και την ίδια με όπλο – Φόβοι για βεντέτα

Στον Αργουλιό Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, εκεί που ο 22χρονος έπεσε νεκρός μετά από 4 πυροβολισμούς που δέχτηκε από 44χρονο συγχωριανό του, επικρατεί θρήνος και οργή. Ο δράστης της δολοφονίας στο Αργουλιό Μυλοποτάμου, στην Κρήτη με θύμα τον 22χρονο πατέρα, παραδόθηκε στις 11.05 το πρωί της Δευτέρας στην Αστυνομία στο Ρέθυμνο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Ο 44χρονος ομολόγησε στην αστυνομία και παρέδωσε το όπλο του φονικού, ενώ λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου.

O αδελφός του θύματος, μίλησε στο Open και ανέφερε ότι ο ίδιος προσπάθησε να τους ξεχωρίσει όταν άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα: «Στην αρχή παίξανε λίγο ξύλο. Εγώ τους χώρισα, εγώ! Τους χώρισα, δεν χτύπησα κανέναν, δεν έκανα σε κανέναν τίποτα. Και φεύγει ο άλλος και γυρνάει πίσω και τον σκοτώνει».

Advertisement

Απειλές από συγγενικά πρόσωπα του δράστη

Η οικογένεια του 22χρονου βάφτισε όπως ορίζει το έθιμο το παιδί του, δίνοντάς του το όνομα του πατέρα,  προκειμένου την Τρίτη (14/6) να γίνει η κηδεία του. Ταυτόχρονα, η σύζυγος και ο αδερφός του θύματος υποστηρίζουν πως συγγενικά πρόσωπα του δράστη τους έχουν σημαδέψει με όπλα στο παρελθόν.

Οι διαφορές «δεν ήταν για κτηματικά. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Και ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα. Ημουν έγκυος. Είναι άρρωστοι. Ολες τις φασαρίες τις δημιουργούσαν αυτοί δίπλα από το σπίτι μας» είπε η χήρα του 22χρονου. Από την πλευρά του ο αδερφός του θύματος είπε στο MEGA πως «δεν είχαν να χωρίσουν κάτι, ούτε να κάνουν κάτι. Στην αρχή δαρθήκανε, λογοφέρανε στις κουβέντες. Και ο άλλος γυρνάει, εκ προ μελέτης, κανονικά δολοφονία, κανονική δηλαδή το είχε σχεδιασμένο ότι θα έρθει να τον σκοτώσει. Ξαναγύρισε πίσω, εγώ τους χώρισα. Πάει ο δικός μου να φύγει και τον χτυπάει στην πλάτη και τέλος. Στης γιαγιάς μου το σπίτι ήμασταν, το είχε σχεδιάσει. Το πρωί είχαμε πανηγύρι. Ανεβήκαμε στην εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και μετά να τον πάρω νεκρό; Να φύγουμε;».

«Μπροστά στα μάτια τα δικά μου, του πατέρα μου, τις αδερφές μου, στα ανιψάκια του. Ημασταν 15 άτομα μπροστά, χωρίς λόγο, φόνος εκ προ μελέτης! Σχεδιασμένος φόνος όχι “θα τον εμπολατάρω γιατί έτσι θέλω, θα τον σκοτώσω”, δηλαδή το θέλανε. Δεν είχανε κάτι. Δεν θέλανε τον δικό μας στο χωριό. Τον ζηλεύανε γιατί έφτιαξε τη ζωή του, πήρε τη γυναίκα του, έκανε το κοπέλι του πήγε στο Ρέθυμνο και τον ζηλεύανε. Πριν καιρό είχανε μπαλοτάρει εμένα, 10 μπαλοτιές στα πόδια από συγγενικό τους πρόσωπο, δικό τους πρόσωπο, εμένα, εμένα προσωπικά. Τόσο μίσος δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν μπορώ να το καταλάβω. Τώρα ηρεμήσανε; Τώρα τους πέρασε;», ανέφερε ο αδερφός του θύματος.

Advertisement

Την ίδια στιγμή, θρήνος επικρατεί στον οικισμό Αργουλιό Μυλοποτάμου. Το χωριό μοιάζει σαν ερημωμένο, ενώ οι κάτοικοι παγωμένοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι μόνοι που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Από την πρώτη στιγμή η ευρύτερη περιοχή έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό υπό τον φόβο τυχόν επεισοδίων, και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν και σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στο σημείο, έχοντας περικυκλώσει τα σπίτια του 22χρονου θύματος και του 44χρονου, τα οποία μάλιστα είναι και σε κοντινή απόσταση.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement