Έντονη ζήτηση για το 42o River Party στο Νεστόριο Καστοριάς-Δυναμικό comeback με Μπρέγκοβιτς

Advertisement

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας το 42ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς με ηχηρά ονόματα καλλιτεχνών και ποικίλες δράσεις για όλους τους φυσιολάτρες και μουσικόφιλους. Το ενδιαφέρον για διαμονή και επίσκεψη είναι ήδη έντονο με συνεχώς ανοδική πορεία όσο πλησιάζουμε προς τις ημερομηνίες διεξαγωγής του.

Το δυναμικό comeback του River Party γίνεται από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου με την εμφάνιση του μουσικού, Γκόραν Μπρέγκοβιτς ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Βόρεια Ελλάδα. Οι πόρτες για τους πρώτους επισκέπτες και λάτρεις του camping θα ανοίξουν το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου ενώ διαθέσιμα είναι τα εισιτήρια για τετραήμερη διαμονή με σκηνή εντός του χώρου. Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο Κώστας Μυλωνάς, διοργανωτής του 42ου River Party εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή του στο Νεστόριο χωρίς μέτρα και περιορισμούς αλλά και για την ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης. «Το φεστιβάλ για διακοπές δίπλα στο ποτάμι με απέραντη μουσική που ξεκίνησε από μια μικρή παρέα νέων πριν από 45 χρόνια περίπου, επέστρεψε. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο παντρεύουμε φέτος τα δύο χρόνια απουσίας του πάρτι με τα δύο χρόνια απουσίας από τα Ραγκουτσάρια Καστοριάς. Μια μικρογραφία των Ραγκουτσαριών που την ενσωματώνουμε στο River Party», εξήγησε.

Οι δράσεις και οι καλλιτέχνες που έχουν «κλειδώσει»

Το τελικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί αρχές Ιουλίου ενώ μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» τα περισσότερα ονόματα των καλλιτεχνών με μικρές ωστόσο προσθήκες. Κατά τη διάρκεια του River Party, θα υπάρχουν εκδηλώσεις, ολοήμερες δράσεις για κάθε ηλικία όπως μαθήματα Zumba ενώ από το απόγευμα έως και το βράδυ θα κυριαρχούν οι συναυλίες. Εκτός από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, θα εμφανιστούν ακόμη οι εξής: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Locomondo, Χαΐνηδες, Baildsa, Banda Entopica, Κούπες, Walkman The Βand κ.α. «Το πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία, είναι διαμορφωμένο ώστε να προσφέρει διασκέδαση σε κάθε επισκέπτη. Στις μουσικές εμφανίσεις έχουν συμπεριληφθεί και οι Λόγος Τιμής, 12ος Πίθηκος θέλοντας έτσι να προσεγγίσουμε και τη νεολαία ώστε να γευτούν την έννοια του River Party μέσω της χιπ χοπ και της ραπ. Είναι ένα φεστιβάλ μουσικής που απευθύνεται σε όλους», τόνισε ο κ. Μυλωνάς.

Advertisement

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών

Μόλις λίγες ημέρες είναι σε κυκλοφορία τα πρώτα εισιτήρια για το River Party και τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη ενώ αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη τον επόμενο μήνα. «Τα πρώτα δείγματα που έχουμε λάβει, δείχνουν ότι θα έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα. Ενδεχομένως να φτάσουμε και τα 6.000 άτομα ημερησίως. Εντός του River Party μπορούν να κατασκηνώσουν 4.000-5.000 άτομα με δυνατότητα παράλληλα για μονοήμερες επισκέψεις. Τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το River Party με καθημερινές επισκέψεις», δήλωσε ο κ. Μυλωνάς.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν θα αντικρίσουμε εικόνες με πάνω 12.000 επισκέπτες ημερησίως όπως συνηθιζόταν κάποτε. «Πρόκειται για έναν υπερβολικό αριθμό τον οποίο και δεν επιδιώκουμε. Από τα στοιχεία που παρατηρούμε, αισιοδοξούμε ότι θα αγγίξουμε υψηλό αριθμό επισκεπτών και θα υπάρχει έντονη κινητικότητα όλες τις ημέρες του πάρτι. Μόλις, ωστόσο, οι επισκέπτες αγγίξουν περίπου τα 8.000 άτομα την ημέρα, τότε θα σταματήσουμε και την πώληση εισιτηρίων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Η σημασία του River Party για την Καστοριά

Η διεξαγωγή του River Party που μετρά 42 χρόνια και στηρίζεται κυρίως από την ελληνική αγορά, ενισχύει την τουριστική κινητικότητα της Καστοριάς καθώς προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα με αποτέλεσμα να καταγράφονται υψηλές πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα. «Πέρα από το γεγονός ότι δημιουργούνται δεκάδες θέσεις εργασίας για τις ανάγκες του φεστιβάλ, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δεν επιθυμεί να κατασκηνώσει εντός του χώρου, επιλέγει ένα ξενοδοχείο για διαμονή στην περιοχή της Καστοριάς και επισκέπτεται το River Party το οποίο αποτελεί πλέον σημείο κατατεθέν για την πόλη», σχολίασε ο διοργανωτής.

Advertisement

Το κόστος των εισιτηρίων

Όσον αφορά το κόστος και λαμβάνοντας υπόψη το κύμα της ακρίβειας, ο διοργανωτής επισήμανε ότι έχουν κρατήσει χαμηλά τιμές συγκριτικά και με προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, το κόστος των εισιτηρίων αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε προνομιακή τιμή. Ειδικότερα, η τετραήμερη διαμονή με δωρεάν κατασκήνωση ξεκινά από 50 ευρώ ενώ από 1η Ιουλίου θα ανέβει στα 60 ευρώ. Έχουν οργανώσει παράλληλα εκδρομές σε καλές τιμές από 15 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Πάτρα, Κοζάνη προς το Νεστόριο Καστοριάς (η τιμή περιλαμβάνει το εισιτήριο για όλες τις μέρες, δωρεάν κάμπινγκ και μεταφορά από και προς την πόλη).

Όσοι επιθυμούν μονοήμερη επίσκεψη το κόστος του εισιτηρίου ξεκινά από 15 ευρώ και η έναρξη της προπώλησης είναι την 1η Ιουλίου. Η τιμή τους θα αυξηθεί στην πορεία ενώ στο ταμείο του River θα είναι λίγο πιο ακριβά. Η είσοδος επίσης για παιδιά έως 12 ετών θα είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε και εδώ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement