Τα σημειώματα που άφησαν στον τόπο της δολοφονίας…

Advertisement
Νέα στοιχεία για το ειδεχθές έγκλημα στην Τροιζηνία με θύμα τον Αθηναίο δικηγόρο, παρουσίασε το «Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιουνίου.

Το «Τούνελ» παρουσίασε τα αινιγματικά και μυστηριώδη μηνύματα, γραμμένα με μπλε στυλό σε σκισμένα πακέτα, διαφορετικής μάρκας τσιγάρων, που βρέθηκαν στην πόρτα της αυλής του σπιτιού. Εκεί που ο δικηγόρος δολοφονήθηκε άγρια τα ξημερώματα της 24ης Απριλίου 2021.

Κανένας δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής τον συντάκτη ή τη συντάκτρια τους, όπως κανείς δεν γνωρίζει και το πότε ακριβώς τοποθετήθηκαν κρεμασμένα με σύρμα στο εσωτερικό της μεταλλικής πόρτας. Το πρώτο περίεργο μήνυμα εντοπίζεται από τον αδελφό του θύματος, σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία.

«Οι ***** ξέρουν και έχουνε κάνει πολλά φόνο, Λουκά ψάξει…»

Δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι στιγμής για το εάν κάποιος προσπαθούσε να του δώσει πληροφορίες ή να αποπροσανατολίσει την έρευνα.

Advertisement

Εννέα ημέρες αργότερα, ο γρίφος γίνεται ακόμα πιο σύνθετος. Εντοπίζει στο ίδιο ακριβώς σημείο ένα δεύτερο σκισμένο πακέτο από τσιγάρα, κρεμασμένο από ένα σπάγκο. Η μάρκα στο πακέτο διαφορετική…

«Αστυνομία καλύψει *****, Αλβανοί έχουν δει πολλά. Ασημί κούρσα Παρασκευή στο ρεύμα…»

Ο αδελφός του θύματος καθώς ο άγνωστος συντάκτης ακόμη και με αυτό τον τρόπο δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες, ενημερώνει τις Αρχές όταν φτάνει ένα ακόμη σημείωμα στο πλάι της κλειδωμένης αυλόπορτας. Αυτή τη φορά σε διαφορετικό πακέτο τσιγάρων, κατονομάζοντας συγκεκριμένο πρόσωπο…

Advertisement

Ακολουθεί σιγή ασυρμάτου. Ο  άγνωστος συντάκτης χτυπά ξανά πριν από λίγους μήνες με μια νέα σειρά ιδιόχειρων επιστολών σε σελίδες από τετράδιο, αυτή τη φορά προς τον αδελφό του θύματος.

«Φίλε μου Πέτρο πρόσεχε τις κουβέντες σου με τον *****, δεν είναι καλός άνθρωπος. Λέει ότι θα σου πάρει όλη την περιουσία. Έχει πολλά λεφτά γιατί κάνει τελετές μαγείας κάργα μαζεύονται στον ******. Τον ***** τον έχει ξεφτιλίσει, το ίδιο συμβαίνει με όλους μας. Τον σιχαίνονται όλοι στο χωριό, αλλά τι να κάνουμε.»

Σε κάθε περίπτωση οι κόκκοι της άμμου στην κλεψύδρα επίλυσης του γρίφου της άγριας δολοφονίας, κινούνται πάλι μετά την ερευνά της εκπομπής με το χρόνο να κυλά αντίστροφα για το δράστη ή τους δράστες. Κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών βρέθηκε και πάλι στην Ψήφτα της Τροιζηνίας συλλέγοντας νέα στοιχεία και καταθέσεις.

Advertisement

Γραφολόγος: Το άτομο που τα έγραψε φαίνεται ότι γνωρίζει…

Το «Τούνελ» απευθύνθηκε στη δικαστική γραφολόγο Μάγδα Καμπούρη γι’ αυτά τα σημειώματα.

Advertisement

«Από τη συγκριτική αντιπαραβολή προκύπτει ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Έχουν γραφεί με τον ίδιο χαρακτήρα, με τα ίδια ακριβώς αναγνωριστικά στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες που μπορούν να τα κατατάξουν σε μία συγκεκριμένη γραφολογική ταυτότητα. Από τον τρόπο με τον οποίον έχουν γραφτεί, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας. Η διαδικασία με την οποία έχει γραφεί, η δομή των γραμμάτων αλλά και ο τρόπος και  η δομή των νοημάτων, παραπέμπουν σε άτομο χαμηλής Παιδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Καμπούρη.

Η έμπειρη γραφολόγος δεν απέκλεισε το γεγονός το άτομο που τα έγραψε, να έχει χρησιμοποιήσει αυτό το είδος γραφής, ώστε να οδηγήσει τις έρευνες σε συγκεκριμένο χώρο στην Τροιζηνία και σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση και τη βαθιά έρευνα του «Τούνελ», εδώ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement