Δολοφονία στον Γέρακα: Συμβόλαιο θανάτου «καρμπόν» με του Σκαφτούρου «βλέπει» η ΕΛΑΣ

Advertisement

Διάφορες στη «μάχη» επικυριαρχίας για το λαθρεμπόριο και τη νόθευση καυσίμων, βλέπουν οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του 38χρονου πρατηριούχου στο Γέρακα, το πρωί του Σαββάτου (18/6). Τις παραπάνω δραστηριότητες έχουν εντάξει στο «ρεπερτόριο» τους ομάδες της λεγόμενης Greek Mafia και όπως φαίνεται αποτελούν αφορμή για τις υπογραφές και εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου».

Αρμόδιοι αξιωματικοί, κάνουν λόγο για… «καρμπόν» συμβόλαιο θανάτου με αυτό του «Θείου Τζο», Γιάννη Σκαφτούρου, που εκτελέστηκε τον περασμένο Απρίλιο στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Όπως έχει αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας, οι τουλάχιστον 3 δράστες, παρακολουθούσαν το θύμα για τουλάχιστον 2-3 χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια της πορείας του στη Λ. Μαραθώνος. Όταν ο 38χρονος βγήκε από το θωρακισμένο όχημα που οδηγούσε, επιτέθηκαν, πυροβολώντας περισσότερες από 20 φορές με δύο πολεμικά καλάσνικοφ και στη συνέχεια έκαψαν το λευκό φορτηγάκι στην Παλλήνη και διέφυγαν με δύο μοτοσυκλέτες.

Advertisement

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος κυκλοφορούσε με συνοδεία προστασίας, την οποία όμως χθες Σάββατο δεν είχε, και χρησιμοποιούσε πάντα θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Παλιός γνώριμος των αρχών ο 38χρονος

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το θύμα της δολοφονίας στον Γέρακα απασχολούσε τις αρχές. Στο παρελθόν βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, είχε γίνει στόχος αγνώστων που είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα.

Advertisement

Το 2014, ο 38χρονος είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια «Σαμπρέλας», «Καράφλας» ή «Νταίζη», που δολοφονήθηκε, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Το 2015 σε πάρκινγκ που διατηρούσε συγγενικό πρόσωπο του θύματος, στον Κορυδαλλό, είχαν εντοπιστεί χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, πιστόλια και σφαίρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο χρόνια πριν, σε έλεγχο των αρχών σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του 38χρονου είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με τη χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων. Σημειώνεται ότι το 2019, «ανταγωνιστής» του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων.

benzinadiko

Advertisement

Συμβόλαια θανάτου με άρωμα… «βενζίνης»

Λαθρεμπόριο καυσίμων και ελληνική μαφία, φέρεται να είναι «άρρηκτα» συνδεδεμένοι όροι τα τελευταία χρόνια, όπως διαπιστώθηκε το 2019 σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Πίσω από το εντός των συνόρων δίκτυο, κρύβονται τέσσερις ομάδες, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της Greek Mafia. Μέλη της, όπως ο Γιάννης Σκαφτούρος, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Σκούρτα Βοιωτίας, οι επίσης δολοφονημένοι Βασίλης Στεφανάκος, Μανώλης Καραγιάννης και άλλοι, ενέταξαν στην παράνομη δράση τους το λαθρεμπόριο και την νόθευση καυσίμων, δραστηριότητα που φαίνεται να αποτέλεσε και αφορμή για αρκετά «συμβόλαια θανάτου».

Νοθευμένο καύσιμο – «χρυσάφι» λόγω… Ουκρανίας

Greek Mafia και κυκλώματα λαθρεμπόρων, φέρνουν τα τελευταία χρόνια τόνους χημικών διαλυτών με βυτιοφόρα, κυρίως από την Βουλγαρία, με παραλήπτες εταιρείες «μαϊμού», με χρώματα και βερνίκια, οι οποίες δεν έχουν ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Advertisement

Οι χημικοί διαλύτες αναμιγνύονται με αμόλυβδη βενζίνη και μετατρέπονται σε ένα νοθευμένο καύσιμο. Μάλιστα αν η πρόσμιξη του διαλύτη είναι σε ποσοστό 30%, της συνολικής ποσότητας του νοθευμένου καυσίμου, αυτή δεν εντοπίζεται σε έναν επιτόπιο έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών παρά μόνο αν υπάρχει σχετική πληροφορία και δείγμα του καυσίμου αναλυθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ενδεικτικό είναι ότι 1 λίτρο χημικού διαλύτη, κοστίζει για τον λαθρέμπορο περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια η ίδια ποσότητα πωλείται ως νοθευμένη βενζίνη για περισσότερα από 2 ευρώ!

Τα κυκλώματα φαίνεται μάλιστα να κάνουν «χρυσές» δουλειές μετά την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι καταγγελίες πολιτών για λαθρεμπόριο και νόθευση καυσίμων, αυξήθηκαν κατά 30%, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement